10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Mişcări bizare în cazul fostei şefe a Parchetului din Paşcani, care uita dosare în sertar

Fosta şefă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani e motiv de dispută între judecătorii Curţii de Apel Iaşi şi procurorii Parchetului General. Magistraţii ieşeni au respins ieri, pentru a doua oară, un acord de recunoaştere a vinovăţiei pe care ex-procurorul Emma Daniş l-a semnat cu Parchetul General.
În acest caz a fost de o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu care însă Curtea de Apel nu a fost de acord.
Anul trecut, instanţa ieşeană a respins alt acord în care era stabilită pedeapsa de doi ani de închisoare cu amânare.
Urmează ca dosarul să ajungă din nou la Bucureşti, acolo unde se va stabili o altă pedeapsă pentru Emma Daniş.

Aceasta a ajuns în vizorul anchetatorilor în anul 2011, atunci când s-a descoperit că aceasta avea mai multe dosare penale pe care ar fi trebuit să le instrumenteze însă în care nu a efectuat muncă judiciară.
Mai mult decât atât, în raportările pe care Daniş le făcea Parchetului Curţii de Apel Iaşi, aceasta ar fi menţionat că dosarele sale sunt soluţionate.
În total. 142 de dosare ar fi fost „uitate“ în sertar de fosta şefă a Pechetului local din Paşcani.

După ce şefii săi i-au descoperit faptele, respectivele cauze au fost preluate de procurorii din Iaşi şi soluţionate, acolo unde se impunea, cu trimitere în judecată.

Majoritatea dosarelor pe care Daniş a refuzat să le soluţioneze aveau ca obiect infracţiuni rutiere, furturi sau infracţiuni cu violenţă. Zece dintre dosarele pe care ex-magistratul a minţit că le-ar fi soluţionat era deschise tocmai din 2000.

Ulterior izbucnirii scandalului, Emma Daniş s-a pensionat.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow