21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Miruna Albu – premiul I la un festival naţional de folclor – VIDEO

miruna albu

Copii talentati in Pascani. O eleva s-a clasat, din nou pe locul I, la un festival national de folclor. Este vorba despre Miruna Albu, eleva in clasa a VI a la Liceul Teoretic «Miron Costin» din Pascani, care a participat la Festivalul Naţional de Folclor «Cântecele şi dansurile Amaradiei», ce a avut loc in judetul Dolj, la sfarsitul lunii mai.

Aici a reusit sa impresioneze juriul prin calitatea şi autenticitatea repertoriului, bogăţia şi frumuseţea costumului popular, dar mai ales voce. La competitie au participat zeci de elevi din toata tara. Talentul fetei a fost descoperit de invatatoare Adriana Apostol, care a sprijinit-o si motivat-o sa participe la numeroase concursuri de unde s-a intors cu premii, de fiecare data.

Miruna a ajuns sa participe la acest festival si datorita unui proiect naţional de parteneriat în limba franceză „Plurilinquisme en brin d`herbe” cu Liceul Tehnologic «Alexandru Macedonski» din Dolj, accesat de profesorul de limba franceza Anca Aparaschivei, care ii este si diriginta. Profesorul a declarat ca „Avem mare incredere in Miruna si mai ales in reusita ei, ca si anul trecut, că va promova pozitiv numele şcolii noastre şi zona Moldovei. Este un copil excepţional motivat si de familie.”

Concursul a inceput cu o parada a grupurilor participante si a costumului traditional din fiecare zona a tarii, urmand evolutia concurentilor. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow