30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Mirosloveşti: Demersuri administrative pentru modernizarea şcolii şi a unui drum comunal

Administratia locala din Miroslovesti face eforturi pentru modernizarea a doua obiective importante din comuna. Este vorba despre reabilitarea scolii gimnaziale, care este in pericol de prabusire si asfaltarea unui drum comunal.

In sedinta de Consiliu de luni, 03 iunie a.c., legislativul local a aprobat doua proiecte de hotarare: modernizarea scolii gimnaziale din centrul comunei si turnarea de covor asfaltic pe drumul comunal 107 Miroslovesti-Verseni-Mitesti, pe o distanta de 6 km. In ceea ce priveste scoala, cladirea este in pericol de prabusire. Construita de un secol, aceasta nu a mai fost reabilitata din lipsa banilor. In aceste conditii, administratia locala a intocmit un proiect ce prevede demolarea cladirii vechi si construirea unui etaj la corpul nou facut in anul 2006. Valoarea investitiei este de circa 10 mld de lei vechi, bani pe care alesii locali spera sa-i obtina fie prin fonduri europene, fie de la Guvernul Romaniei.

Situatie este mai clara in privinta modernizarii drumului, care in prezent este doar pietruit. Obiectivul este deja inclus in Programul National de Dezvoltare Locala, finantarea fiind de 87 mld de lei vechi. Cel mai probabil, lucrarile, constand in turnarea unui covor asfaltic, vor incepe pana in toamna acestui an.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow