21 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Miroslovești: Competiții sportive pentru copiii din centrele de plasament

Zi plina de bucurie pentru copiii din centrele de plasament din judet. Astazi, 21 iunie a.c., pe terenul de sport de la Centrul din Verseni a avut loc o competitie sportiva la care au participat elevii din Pascani, Targu-Frumos si Iasi.
Evenimentul a inceput la ora 10:30, cu dansul majoretelor de la Centrul de Plasament Sfantul Nicolae din Pascani si a continuat apoi cu un campionat de fotbal la care au participat copii de la Complexul de Servicii Sociale Targu Frumos, Centrul de Plasament Rossetti Iasi, Centrul de Plasament Holban Iasi si cel de la Verseni, comuna Miroslovesti.

Alaturi de ei au fost reprezentanti de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, directorul Ioan Florin si directorul adjunct Niculina Karaksoni, secretarul general al Consiliului Judetean Iasi, Lacramioara Vernica si sefii de la centrele de plasament din judet.

Ca si o noutate, este pentru prima data cand copii au acces la acest teren. Lucrarile au inceput in anul 2012 cu sprijinul financiar de 15.000 euro oferit de o fundatie din Elvetia, cu care exista o colaborare veche de 15 ani. In fiecare an, elvetienii vin la centru pentru a desfasura diferite activitati dar si pentru a ajuta cu diverse bunuri la o viata mai buna a micutilor din centru.

Copii sunt foarte bucurosi de noul loc special pentru activitati sportive. Daca pana acum pentru a juca un meci de fotbal se adunau cu toti intr-un zavoi la o distanta de aproape doi km, acum pot juca in spatele caselor de tip familial unde locuiesc.

Mentionam ca Centrul de Plasament Verseni are in grija 44 de copii, dintre care 36 interni, cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani si 8 la liceu sau facultate in Iasi. Se intretin in mare parte printr-un proces de autogospodarire: au o microferma de animale si una de legume, dar si cu ajutor financiar de la DGASPC. Au trecut si printr-o cumpana grea de cand a fost deschis centru: acum 15 ani flacarile au mistuit din temelii intreaga structura. Au trecut insa peste toate, pentru ca formeaza o mare familie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow