17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

Mircea Manolache, candidat PMP la Senat: lupt pentru Autostrada Moldovei

De 18 ani lupt pentru problemele legate de transport iar de 16 ani reprezint transportatorii din postura de Preşedinte al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, filiala Iaşi – Regiunea 1 Nord-Est.

PMP a hotarat sa propună specialişti pentru fiecare domeniu de activitate, in consecinţă pentru domeniul transporturilor au căutat o persoană care să poată reprezenta cât mai bine această latură.  După ce au observat  activitatea desfasurată de COTAR: atat lupta pentru legea RCA cât şi cea pentru “Autostrada Moldovei”, Partidul Mişcarea Populară mi-a propus să candidez la funcţia de Senator în Parlamentul României de pe listele lor. Dupa ce am văzut o reacţie pozitivă si de susţinere din partea ieşenilor am acceptat să particip la o noua luptă dintr-o postură ce imi va oferi mai multe “arme” pentru a putea câştiga bataliile începute.

Lupt pentru “Autostrada Moldovei”, modificarea legii RCA şi scăderea abandonului şcolar.

Suntem patru milioane de români care avem nevoie de “Autostrada Moldovei”. Această investiţie atrage dupa sine numeroase avantaje precum: creşterea veniturilor celor din zonă, dezvoltarea turismului, dezvoltarea economiei s.a

Legea RCA a fost facută dupa bunul lor plac. Vrem o lege care sa nu discrimineze tinerii, obligându-i să platească mai mult chiar daca nu au produs vreun accident. Propun ca metoda de calcul a tarifului RCA  să fie în funcţie de prima de risc a persoanei. Cine greseste, plăteşte: doar dacă o persoană a produs un accident rutier din vina sa, la urmatoarea poliţa să fie taxat suplimentar. Totodată asigurarile trebuie să poată fi incheiate pentru o perioadă de la o lună la 12 luni iar plata daunelor trebuie facută în maxim 30 de zile.

Zona noastră se confruntă cu o scadere a forţei de muncă. Statul trebuie să intervină şi să ofere sprijin elevilor pentru finalizarea studiilor. Alocaţiile pentru copii trebuie mărite la 450 lei/luna iar familiile cu mai mult de trei copii trebuie şă primească sprijin financiar pentru  constructia, modernizarea sau extinderea locuinţei.

Totodată trebuie stabilite parteneriate cu firmele din zona care să asigure angajarea elevilor după absolvire.

Economia ţării va avea de câştigat din două direcţii: Pe de o parte se vor face economii la plata ajutorului de şomaj şi totodată statul va obtine un profit de 127% ( pentru fiecare salariu net de 1435 lei se va încasa la bugetul de stat suma de 1025 lei lunar).

Intreresele judeţului nostru nu pot fi reprezentate decât de ieşeni.

Din păcate, pe lista unor partide s-au strecurat pe locurile eligibile persoane care nu au nici cea mai mica legatura cu Iaşul sau  Moldova, forţând astfel mana alegatorilor. O persoană impusă de Bucureşti nu poate reprezenta intrersul oraşului nostru şi va lupta tot pentru zona din care provine, diminund şansele de dezvoltare a Judeţului Iaşi.  Partidul Mişcarea Populara este unul din puţinele organizaţii care au pe listă doar ieşeni.

Publicat la comandat Partidului Miscarea Populara Filiala Iasi, CUI AEP 11160002

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow