30.8 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022
Array

„Miracolul Crăciunului” la Protopopiatul Pașcani – VIDEO

Ne mai despart câteva zile până la Crăciun iar în şcoli se desfăşoară sute de activităţi care au ca temă principală tradiţiile şi sărbătorile de iarnă. Zeci de copii şi profesori au organizat o activitate ce poartă denumirea de – Miracolul Naşterii Domnului. Aici au fost prezentate – cel mai recent număr al revistei şcolii, expoziţii tematice, conferinţă religioasă şi o şezătoare.

SEZATOARE PROTOPOPIAT

O activitate cu tradiții a avut loc la Protopopiatul din Paşcani. Este vorba despre evenimentul „Miracolul Naşterii Domnului”. Prezenţi au fost elevi, profesori şi părinţi care au asistat la o lansare de revistă scrisă de copii, o conferinţă religioasă dar şi o şezătoare.

„Calea spre lumina” a ajuns la al 4 lea număr. Revista religioasă doreşte să evidenţieze câteva gânduri şi imagini ale copiilor, legate de credinţa lor. Ea conţine diferite articole realizate în colaborare cu preoţi, profesori dar în special cu elevii ce învaţă la Colegiul „Sadoveanu” Paşcani.

O altă activitate care a atras atenţia celor prezenţi a fost conferinţa susţinută de preotul Bogdan Racu de la Mitropolia din Iaşi. El a vorbit despre icoana Naşterii Domnului şi semnificaţia ei.

Activitatea a continuat cu o sezătoare literar religioasă – Asta-i datina străbună. Elevii Colegiului, îmbrăcaţi în haine tradiţionale moldoveneşti au cântat colinde, au dansat Ursul dar au şi sorcovit. Momente pline de emoţie şi apreciate de copii. Scopul şezătorii a fost acela de a promovarea tradiţiilor populare străbune şi trezirea în sufletele elevilor a interesului şi a dragostei pentru folclorul naţional.

Activitatea a fost organizată de profesorii de religie ortodoxă de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” în parteneriat cu Protopopiatul Paşcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Incep lucrarile pentru apa si canalizare. A avut loc prima sedinta de pregatire

Vesti bune pentru pascaneni. Lucrarile pentru extinderea si repararea...

Legislativul din Harlau, sedinta cu 14 proiecte

Legislativul din orasul Harlau este convocat in sedinta ordianra...

Concursuri de angajare la pompieri. Posturi la Pașcani, Târgu Frumos și Iași

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Judeţului...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow