14.8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Minune la Pascani. Primaria promite ca ne scapa de cainii comunitari, in doua luni de zile. Padocul va fi redeschis, chiar si fara autorizatie

Legea eutanasierii cainilor comunitari a dat curaj si autoritatilor locale din Pascani. Dupa ce acum cateva luni de zile Primaria a renuntat sa mai stranga cainii de pe strazi la presiunea unei asociatii de protectie a animalelor iar padocul a fost inchis pentru ca nu avea autorizatie de functionare, acum, activitatea de ecarisaj ar urma sa fie reluata, in ritm alert. Viceprimarul Vasle Axinte sustine ca in cel mult doua luni de zile municipiul Pascani ar urma sa scape de cainii comunitari, desi in urma unei estimari generale, pe strazile orasului ar fi in libertate cca 500 de maidanezi.
Pentru atingerea acestui obiectiv ambitios salariatii societatii de salubritate ar urma sa stranga macar cate 10 caini pe zi si urmeaza sa fie depozitati in acelasi padoc. Locatia va fi redeschisa in cateva saptamani de zile, cu sau fara autorizatie de constructie, dupa ce vor fi reparate gardurile ca sa nu iese cainii. Tot acolo ar urma sa fie tras curent electric pentru iluminat pe timp de noapte.

Dupa ce vor fi dusi la padoc, soarta cainilor comunitari va fi hotarata de iubitorii de animale. Mai exact cei care vor sa ii adopte o pot face asumandu-si totodata obligatia ingrijirii lor. Legea care urmeaza sa fie promulgata de presedinte prevede sanctiuni severe pentru cei care le vor da drumul inapoi pe strada, cainii urmand, mai intai, sa fie deparazitati, sperilizati si identificati cu cip sau crotal in ureche.
Cainii care nu vor fi adoptati in timp de 2 saptamani de zile, cat vor fi gazduiti la padoc, urmeaza sa fie eutanasiati.
Mentionam ca Primaria Pascani intentioneaza sa declanseze o campanie de informare in randul populatiei pentru adoptia cainilor comunitari.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI