5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Minune la Pascani. Primaria promite ca ne scapa de cainii comunitari, in doua luni de zile. Padocul va fi redeschis, chiar si fara autorizatie

Legea eutanasierii cainilor comunitari a dat curaj si autoritatilor locale din Pascani. Dupa ce acum cateva luni de zile Primaria a renuntat sa mai stranga cainii de pe strazi la presiunea unei asociatii de protectie a animalelor iar padocul a fost inchis pentru ca nu avea autorizatie de functionare, acum, activitatea de ecarisaj ar urma sa fie reluata, in ritm alert. Viceprimarul Vasle Axinte sustine ca in cel mult doua luni de zile municipiul Pascani ar urma sa scape de cainii comunitari, desi in urma unei estimari generale, pe strazile orasului ar fi in libertate cca 500 de maidanezi.
Pentru atingerea acestui obiectiv ambitios salariatii societatii de salubritate ar urma sa stranga macar cate 10 caini pe zi si urmeaza sa fie depozitati in acelasi padoc. Locatia va fi redeschisa in cateva saptamani de zile, cu sau fara autorizatie de constructie, dupa ce vor fi reparate gardurile ca sa nu iese cainii. Tot acolo ar urma sa fie tras curent electric pentru iluminat pe timp de noapte.

Dupa ce vor fi dusi la padoc, soarta cainilor comunitari va fi hotarata de iubitorii de animale. Mai exact cei care vor sa ii adopte o pot face asumandu-si totodata obligatia ingrijirii lor. Legea care urmeaza sa fie promulgata de presedinte prevede sanctiuni severe pentru cei care le vor da drumul inapoi pe strada, cainii urmand, mai intai, sa fie deparazitati, sperilizati si identificati cu cip sau crotal in ureche.
Cainii care nu vor fi adoptati in timp de 2 saptamani de zile, cat vor fi gazduiti la padoc, urmeaza sa fie eutanasiati.
Mentionam ca Primaria Pascani intentioneaza sa declanseze o campanie de informare in randul populatiei pentru adoptia cainilor comunitari.

Orizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow