21.2 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

„Minți Dezghețate” într-o „Magie a Cuvintelor”, la Colegiul Unirea Pașcani

C.P. „Minți Dezghețate” într-o „Magie a Cuvintelor”. Două competiții frumoase desfășurate în cadrul Concurs Științific Regional „Creativitate în educație și formare profesională”, organizat de Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani

Sâmbătă, 13 mai 2022, a fost a doua zi de competiții din cadrul Concurs Științific Regional „Creativitate în educație și formare profesională”, destinate elevilor de gimnaziu.
Colegiul „Unirea” din Pașcani a fost gazdă pentru aproape 200 de elevi din clasele V-VIII, din peste 20 școli, care au participat, pe echipaje, la două competiții : „Minți dezghețate”– concurs interdisciplinar STEM, destinat elevilor de gimnaziu și „Magia Cuvintelor” – concurs de limba română care se adresează doar elevilor claselor a VII-a și VIII-a.
La concursul „Minți dezghețate”, elevii au lucrat alături de colegi din alte clase pe teme transdisciplinare. Au fost, în total, 33 de echipaje, 12 echipaje din clasele a V-a și a VI-a și 21 echipaje din clasele a VII-a și a VIII-a.
Elevii au reprezentat următoarele școli: Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Pașcani, Școala Gimnazială „Iordachi Cantacuzino”, Pașcani, Școala Gimnazială „I. Cantacuzino” – Structura Lunca Pașcani, Școala Gimnazială Todirești, Școala Gimnazială Moțca, Școala Gimnazială Hărmănești.
Competiția s-a derulat în intervalul orar 9:30 – 11:00, iar subiectele au presupus întrebări, probleme și exerciții de matematică, fizică, biologie și chimie.
Concursul „Magia cuvintelor”, desfășurat tot în cadrul Concurs Științific Regional „Creativitate în educație și formare profesională”, a găzduit, într-o frumoasă competiție în cadrul căreia cuvânt și imagine au fost, deopotrivă, instrumente de comunicare, 8 echipaje formate din câte 4 elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, de la școli din Pașcani sau din afara municipiului.
Organizat de Catedra de limba si literatura română din cadrul colegiului, concursul și-a propus valorificarea inclinațiilor creative ale elevilor, încercând o ieșire din tiparele testărilor tradiționale.
Menționăm că primele două competiții desfășurate în cadrul simpozionului din acest an a avut loc vineri, 12 mai 2023: concursul național de antreprenoriat pentru tineri „Creative Business” și ,,Creaţii ştiinţifice şi tehnice proprii cu aplicabilitate în contextul actual”, competiție pe domeniul electric/mecanic/arduino/robotică.

Alte articole

Traficul greu, mutat pe campul lui Pantazi si printre casele luncasilor

  Restricțiile de tonaj pe "Pasajul Petisorul" din Pașcani aprobate...

Când trebuia / când va fi reparat pasajul „Peștișorul”

  Restricțiile de circulație pe Pasajul Peștișorul vor intra in...

Bătaie de joc cu centrul de recoltare a sângelui din Pașcani

  12 pompieri din Pascani au donat sange pentru colegii...

Târgul de Meșteri, la Târgu Frumos

Administrația locală din Târgu Frumos împreună cu Asociația Mesterilor Populari din Moldova, organizează în Târgu...