17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Minoră fugită de acasă pentru o relație pe Facebook

Minoră fugită de acasă pentru o relație pe Facebook

O minoră a plecat de acasă pentru a se întâlni cu un tânăr cunoscut pe rețelele de socializare. Ea a fost depistat de oamenii legii și dusă la părinți. Oamenii legii trag un semnal de alarmă privind folosirea rețelelor de socializare

După mai multe zile ce a fost dată dispărută, o minoră din Hîrlău a fost găsită de oamenii legii, nevătămată.  Ea plecase de acasă, de la începutul acestei luni, la un băiat din alt județ, cunoscut pe rețelele de socializare. Minora a declarat că nu a fost victima nici unei infracţiuni în perioada în care a fost plecată de la domiciliu. Aceasta a fost predată părinţilor, fiind revocate formele de urmărire.

” Joi, 10 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău, au identificat pe o stradă din oraş o minoră în vârstă de 16 ani, care a plecat de la domiciliu, la data de 2 noiembrie a.c., fără a mai reveni. Din verificările  efectuate de poliţişti, a rezultat că aceasta a plecat de la domiciliul din oraşul Hîrlău, pentru a se întâlni cu un tânăr în judeţul Neamţ pe care îl cunoscuse prin intermediul unei reţele de socializare, revenind pe raza oraşului Hîrlău în seara zilei de 09 noiembrie a.c” se arată în comunicatul de presă al IPJ.

Despre riscul folosirii rețelelor de socializare au vorbit și oamenii legii – elevilor, în cadrul unor acțiuni de informare și prevenire. Mai mult, parintii trebuie sa ofere copiilor sustinerea de care acestia au nevoie, pentru ca anumite cuvinte sau imagini pot avea efecte negative.

Studiile arata ca in Romania exista cea mai mare incidenta a hartuirilor din intreaga Europa. Aceasta, impreuna cu constatarile cercetarii legate de o vizibilitate crescuta a profilelor pe retelelor sociale, duc la o rata crescuta a cazurilor in care datele personale sunt sustrase de pe retelele sociale, postate pe diverse alte site-uri, in contexte defaimatoare, fara acordul persoanelor in cauza.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow