0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Minor beat, dus de urgență la spital

Consumul de alcool printre minori este din ce în ce mai întâlnit, mulți dintre ei putând să își procure băuturi alcoolice de la magazine fără nicio problemă, deoarece nu li se solicită un act de identitate.
Este și cazul unui minor de doar 13 ani din Ruginoasa care a ajuns la spital cu răni în zona capului și trunchiului, provenite la primele declarații, în urma unei agresiuni.

La fața locului a sosit și un echipaj al Poliției, iar povestea minorului a fost contrazisă ulterior în urma cercetărilor efectuate de polițiști.
Se pare că minorul băuse de fapt cu trei prieteni ai săi, fără să fie constrâns de nimeni, așa cum declarase inițial, iar băutura au cumpărat-o împreună de la un magazin din apropiere. Ba mai mult, prietenii chiar l-au dus aproape de casă, unde acesta s-a dezechilibrat, a căzut și s-a lovit singur.

În urma acestor infracțiuni minorii riscă doar să fie amendați pentru că au consumat băuturi alcoolice în spații publice, legislația în vigoare nu prevede în prezent alte măsuri ce pot fi luate în astfel de cazuri.

Consumul de alcool în rândul minorilor este îngrijorător, mulți dintre aceștia nefiind conștienți că efectele nu sunt doar de scurtă durată prin pierderea cunoștinței și afectarea organismului din punct de vedere fizic. Consecințele alcoolismului juvenil sunt devastatoare, ajungând să afecteze iremediabil conexiunile cerebrale dintre neuroni și puterea de concentrare sau chiar discernământul.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow