More

  Minivacanta de 4 zile pentru toti elevii si bugetarii din Romania stabilita de Guvern. Ziua de 2 mai, declarata libera

  Array

  Vesti bune de la Guvern pentru elevi si bugetari. Ziua de 2 mai va fi libera, astfel incat angajatii statului vor putea lega 4 zile libere de 1 mai, de joi pana duminica.
  Ziua libera acordata de Executiv se va recupera la o data ulterioara, stabilita de fiecare institutie publica. Iar luna aceasta pensionarii vor primi pensiile in avans, astfel incat toti varstnicii sa primeasca drepturile banesti inainte de Sarbatorile de Pasti. Pensiile vor fi platite in perioada 11-18 aprilie.
  Agenda sedintei de guvern include hotararea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarata zi libera, a anuntat premierul Ponta, adaugand ca spera ca „predictiile extrem de optimiste” ale industriei de turism sa se adevereasca si sa rezulte venituri mari.
  „Cred ca astazi este si hotararea cu ziua de 2 mai, care va fi libera. Sper ca predictiile extrem de optimiste din partea industriei de turism sa se adevereasca si sa faca venituri mari, sa plateasca taxe la buget. Daca fac venituri mari – ma rog, cu taxele la turism, mai putin, dar macar venituri sa faca si sa se dovedeasca ca ziua aceea de 2 mai, libera, are un efect pozitiv in zona de turism”, a spus Ponta in sedinta de guvern.
  Proiectul hotararii de guvern prin care ziua de 2 mai 2014 este declarata zi libera a fost inclus pe lista actelor normative pregatite sa fie aprobate in sedinta de miercuri a Executivului, au declarat anterior agentiei MEDIAFAX surse oficiale. Duminica seara, premierul Victor Ponta a afirmat ca Guvernul va declara, probabil, ziua de 2 mai 2014 drept zi nelucratoare, care sa fie recuperata la o alta data, pentru a lega 1 Mai de zilele de sambata si duminica.
  Asociatia de Promovare Litoral-Delta Dunarii si Federatia Asociatiilor de Promovare Turistice din Romania au solicitat Guvernului sa declare 2 mai 2014 zi nationala libera, astfel incat sa fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sarbatorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.
  In acest an, Ziua Internationala a Muncii – 1 mai, zi libera legala prevazuta in Codul Muncii, este intr-o zi de joi. Cele doua organizatii au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi nationala libera, urmand ca aceasta sa fie recuperata in cursul lunii mai.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI