-5.2 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Ministrul ucrainean al Culturii, deranjat de un personaj din serialul „Emily in Paris”: „Așa sunt văzuți ucrainenii în străinătate?”

Ministrul ucrainean al Culturii a depus o plângere la Netflix, deranjat de portretizarea unui personaj din Kiev din celebrul serial „Emily din Paris”, scrie BBC.

Serialul redă viața unei tinere, interpretată de Lily Collins, care se mută în capitala Franței pentru a lucra. În serial apare și un personaj feminin din Ucraina, Petra, care fură dintr-un magazin în timp ce o însoțește pe Emily la cumpărături.

Oleksandr Tkachenko, ministrul Culturii de la Kiev, caracterizează imaginea personajului Petra drept „insultătoare”. Petra, care este interpretată de actrița ucraineană Daria Panchenko, este, de asemenea, portretizată ca având un simț slab în materie de modă și teamă de a nu fi deportată.

„În Emily în Paris avem o imagine caricaturală a unei femei ucrainene care este inacceptabilă. Este și insultătoare”, a scris Tkachenko pe Telegram. „Așa sunt văzuți ucrainenii în străinătate?” a adăugat acesta.

Potrivit presei ucrainene, Tkachenko a trimis o scrisoare serviciului de streaming în care se plânge de portretizarea Petrei.

Nu este prima dată când serialul „Emily din Paris” este criticat pentru portretizarea diferitelor naționalități. Când a fost lansat primul sezon, acesta a fost criticat, în special în Franța,după ce îi arată pe francezi ca oameni nepoliticoși care poartă berete și își înșală frecvent partenerii.

De asemenea, serialul îl prezintă pe Alfie, un britanic care își petrece timpul în pub-uri, consumând alcool și uitându-se la fotbal.

Darren Star, creatorul serialului, a reacționat spunând că „nu-i pare rău că privește Parisul printr-o lentilă plină de farmec” și că s-a bazat pe propriile sale experiențe.

„Am vrut să prezint Parisul într-un mod cu adevărat minunat, care să încurajeze oamenii să îndrăgostească acest oraș la fel de mult ca mine”, a spus el pentru New York Times.

sursa digi 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow