-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Ministrul Transporturilor: Toţi cetăţenii ucraineni circulă gratuit cu trenurile CFR

Toţi cetăţenii ucraineni vor putea circula gratuit cu trenurile CFR pe o perioadă nedeterminată, având în vedere situaţia actuală, a transmis, marţi, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Pentru a clarifica acţiunile ministerului şi ale companiilor aflate în coordonare aduc următoarele precizări: Toţi cetăţenii ucraineni circulă gratuit cu trenurile CFR (pe o perioadă nedeterminată, având în vedere situaţia din Ucraina); La nivelul Regionalelor de Căi Ferate Bucureşti Nord/Cluj/Galaţi/Iaşi persoanele refugiate din Ucraina primesc asistenţă de la autorităţi locale, ONG-uri”, a anunţat oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, în acelaşi timp, au fost create puncte speciale de informare cu translator şi s-au amenajat săli de aşteptare unde cetăţenii ucraineni primesc apă şi hrană.  De asemenea, garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătoriile gratuite pentru refugiaţii din Ucraina.

Detalii suplimentare:

Regionala CF Bucureşti Nord

Două spaţii amenajate – sala de aşteptare clasa a II-a şi un fost spaţiu comercial

Puncte de informare: unul pe peronul central

Regionala CF Cluj

Puncte de frontieră: Halmeu, Sighetu Marmaţiei

Spaţii amenajate: Halmeu (sală de aşteptare), Sighetu Marmaţiei (sală de aşteptare), Oradea (sală de aşteptare), Cluj Napoca (sală de aşteptare)

Regionala CF Galaţi

Puncte de frontieră: Isaccea şi Răduleşti

Spaţii amenajate: un spaţiu în Gara Galaţi   Regionala CF Iaşi

Puncte de frontieră la: Socola, Ungheni

Spaţii amenajate: săli de aşteptare la Iaşi şi Suceava

Până acum, gratuitatea la transportul feroviar pentru cei care fug de ororile războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina a fost aplicată în Polonia, Austria, Germania şi Franţa, transmite clubferoviar.ro.   Ministrul francez al Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, şi preşedintele director-general al SNCF (Société nationale des chemins de fer français, compania feroviară de stat din Franţa), Jean-Pierre Farandou, au anunţat luni că vor autoriza refugiaţii ucraineni să circule gratuit în trenuri de lung parcurs.    „Drama care loveşte Ucraina ne atinge pe toţi. Grupul feroviar SNCF şi feroviarii sunt solidari cu refugiaţii ucraineni. La fel ca omologii noştri europeni, le vom permite să circule gratuit în Franţa la bordul TGV şi trenurilor Intercity”, a scris Jean-Pierre Farandou pe contul său de Twitter.

Sursa Adevarul 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow