28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Ministrul Finanțelor: Salariul minim pe economie va creşte de la 1 ianuarie 2021

Salariul minim pe economie va creşte de la 1 ianuarie, anul viitor. Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Florin Cîțu. Rămâne de văzut cu cât va permite economia, spune acelaşi oficial.

Asta în condiţiile în care vineri Institutul Naţional de Statistică a anunţat că în primele 9 luni economia noastră a scăzut cu 5 procente. Nu este un declin mare, susţine Guvernul, care zilele acestea discută o nouă împărţire a banilor din buget. Ar urma să fie daţi mai mulţi pentru sănătate şi ajutoare sociale.

Din vară, după eliminarea unor restricţii, economia a început să dea semne mai bune, arata datele statistice. Pe primele nouă luni, însă, economia este în scădere cu 5 procente faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Ministrul Finanţelor spune însă că mergem în direcţia bună.

Concret, Guvernul mizează pe o scădere a economiei de 4% anul acesta faţă de 2019 şi pe o revenire anul viitor. Acesta este şi motivul pentru care ministrul finanţelor spune că, de la 1 ianuarie 2021, peste 1 milion de romani plătiţi cu salariul minim pe economie vor primi o veste bună.

Oficialul a evitat să spună care sunt scenariile de majorare în cazul salariului minim pe economie, care este acum de 1.346 de lei net.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow