4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Ministrul Educației, îngrijorat de rezultatele de la titularizare: Să iei nota 1.00 şi să îţi doreşti să fii profesor e un nonsens

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, că ”România are un deficit de educaţie”, lucru care se vede şi în rata mică de vaccinare la nivel naţional. De asemenea, Cîmpeanu se declară îngrijorat de rezultatele de la titularizare. ”Să iei nota 1.00 şi să îţi doreşti să fii profesor e un nonsens”, a afirmat ministrul.

”România are un deficit de educaţie. Există un deficit de educaţie (…) Dacă am intrat pe o pantă descendentă, accentuată de pandemie, în sistemul de educaţie nu avem altă şansă decât să ne adunăm minţile şi eforturile şi să începem să creştem”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a adăugat că, ”dacă avem şi suficientă înţelepciune şi perseverenţă, în sensul de asigurare a coerenţei, vom putea să oprim căderea, cădere marcată trist zilele trecute de examenul de titularizare”.

Acesta a precizat că are în intenţie organizarea de cursuri în toate şcolile în care elevii să primească informaţii despre vaccin, virusuri, ARN mesager şi pandemie, însă ”avem o problemă cu resursa umană capabilă şi dispusă să facă acest lucru”.

”Tristeţea şi îngrijorarea se referă în mod deosebit la rezultatele examenului de titularizare din acest an. Nu la cei 11.000 care au luat examenul, din 34.000 de înscrişi, cu atât mai puţin la cei 130 care au luat nota zece, ci se referă la cei care nu au reuşit să ia nici măcar nota cinci, la cei care au fost eliminaţi pentru fraudă sau la cei 15 candidaţi care au luat nota 1.00. Să iei nota 1.00 şi să îţi doreşti să fii profesor e un nonsens”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afrmat, marţi, că, în cazul a peste 6.000 dintre contestaţiile depuse în urma examenului de titularizare, notele au fost schimbate, 130 de lucrări primind note cu două puncte diferite faţă de cele iniţiale.

continuarea pe observator

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow