More

  Ministrul drujbă îi condamnă pe români să-i plătească lenea și prostiile (P)

  Liberalii țin morțiș să aducă România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. În ultima lună, Comisia Europeană a emis opt decizii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor asumate de România. În termeni mai puțin oficiali, acest lucru înseamnă că UE nu mai crede că guvernul român este capabil să-și respecte propriile promisiuni și ne amenință cu sancțiuni. Care vor fi plătite nu de miniștrii iresponsabili, ci de noi toți. Cele mai grave nereguli au fost constatate în domeniul protecției mediului, trei dintre procedurile declanșate de Comisia Europeană vizând probleme din aria de responsabilitate a ministrului ieșean Costel Alexe.

  Când guvernul unui stat membru nu-și respectă angajamentele, normele europene prevăd parcurgerea a trei etape. Întâi, se emite o scrisoare de punere în întârziere, prin care se arată angajamentele încălcate și se acordă un termen, de regulă de două luni, pentru corectare. Dacă acest lucru nu se întâmplă, se emite un aviz motivate și se acordă un nou termen, de maxim două luni pentru conformare. În ultimă instanță, cazul este trimis Curții de Justiție a UE care poate condamna statul respectiv la plata unei sume forfetare ca penalizare sau a unei amenzi calculate pentru fiecare zi de întârziere. Banii, evident, se plătesc din bugetul național, adică din taxele și impozitele percepute de la noi toți.
  Pe 2 iulie, Comisia Europeană a tras de mânecă Ministerul Mediului în trei probleme. Întâi, a constatat că ministerul condus de Costel Alexe nu a binevoit să ia măsurile necesare pentru protejarea rezervațiilor naturale și a parcurilor naționale. Societatea civilă a semnalat de nenumărate ori efectuarea de lucrări de construcție în arii protejate sau defrișări de păduri virgine, rămase nesancționate în vreun fel. În termen de două luni, ministrul Alexe ar trebui să dispună măsuri concrete. Ați auzit de vreuna până acum?
  Tot pe 2 iulie, Comisia Europeană acorda Ministerului Mediului un ultim termen de trei luni pentru a adopta și aplica măsurile necesare pentru implementarea normelor europene cu privire la instalațiile industriale poluante. Trăim într-o țară tot mai poluată, în care aerul pe care-l respirăm devine tot mai otrăvit pe zi ce trece, dar guvernul liberal continuă să permită importarea gunoaielor altora pentru a fi arse aici. O politică pe care Europa nu reușește să o înțeleagă.
  Situația cea mai gravă a fost semnalată în domeniul exploatării lemnului. Comisia Europeană a cerut imperativ României să combată defrișările ilegale și să ia măsuri de protecție a pădurilor. Oficialii europeni au fost stupefiați de faptul că păduri întregi au fost scoase de guvernul liberal din siturile protejate Natura 2000, dându-se astfel liber drujbelor să taie stejarii sub umbra cărora a zăbovit Ștefan cel Mare și brazii care i-au văzut pe dorobanți plecând în Râzboiul de Independență. României i s-a acordat un termen de o lună pentru a lua măsuri, înainte ca dosarul să fie înaintat Curții de Justiție. Termenul a expirat duminică, 2 august. Pentru ministrul Alexe, ziua a fost una plină, dar cu orice altceva decât cu grija pentru soarta pădurilor. Ministrul drujbă anunța că a vizitat o fabrică de biciclete de la Timișoara și făcea vizite electorale la Holboca și Popricani. Aceasta, în chiar ultima zi în care mai putea arăta Comisiei Europene că a luat măsuri pentru oprirea drujbelor din codrii seculari ai României.
  Domnule ministru! Aveți datoria de a răspunde ieșenilor și celorlalți români la trei întrebări simple:
  – Ce ați făcut pentru delimitarea ariilor protejate din țara noastră și pentru protecția lor efectivă?
  – Ce ați făcut pentru ca țara noastră să nu se transforme în groapa de gunoi a Europei, în care oricine își poate trimite gunoaiele pentru a fi arse, astfel încât fumul să nu fie respirat de ei, ci de români?
  – Ce ați făcut pentru protejarea pădurilor seculare ale României?
  Domnule ministru! Românii sunt cei care vor plăti amenzile la care indolența dumneavoastră și a guvernului din care faceți parte condamnă țara noastră. Anul trecut, guvernul PSD a reușit să închidă 10 proceduri de infringement deschise împotriva României. Guvernul liberal a reușit trista „performanță” de a fi tras de mânecă de 8 ori într-o singură zi! Lăsați Campania electorală perpetuă și făceți-vă datoria! Nu ați primit mandatul de ministru al mediului pentru a admira biciclete și a vă plimba de mână cu candidații liberali la alegerile locale!
  Biroul de presă al PSD Iași
  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  FOTO: Volkswagen ars la Ruginoasa, din cauza unor scântei

  Un Volkswagen a ars, luni, în Ruginoasa, județul Iași, din cauza unor scântei. Incendiul a izbuncit la un Volkswagen Sharan în Ruginoasa. „Se efectuau lucrări de...

  Aplicația care îți arată cu precizie cât timp mai ai de trăit

  O nouă aplicație prezice speranța de viață, dar și care este riscul să faci un infarct sau un atac cerebral în următorii 10 ani. Aplicația,...

  Furnizarea apei este întreruptă în localitățile Sodomeni și Boșteni

  În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă de distribuție, APAVITAL se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă, în...