16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Ministrul Daea felicită Kosarom

Ministrul Daea felicită Kosarom

Ministrul agriculturii Petre Daea s-a declarat surprins și mulțumit de cum arată o parte din fermele din județul Iași. El a felicitat conducerea grupului de firme Kosarom pentru condițiile de creștere a puilor și mai ales investițiile făcute de societate. Acestea au avut loc în cadrul unei vizite în județul Iași, ocazie cu care a participat și la deschiderea anului universitar la USAMV.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Vizita din județul Iași a ministrului agriculturii, Petre Daea a fost una plăcut surprinsă pentru ales. Alături de autoritățile județene, a mers în vizită la pas prin ferme zootehnice, putând să contastate ritmul de modernziare a agriculturii. De pe lista nu a lipsit ferma de pui ce aparține de Grupul Kosarom. Directorul i-a vorbit despre investițiile făcute la firma din comuna Ion Necule din apropiere de Târgu Frumos.

“Ne aflăm într-o hala unde sunt crescuți puii de carne. În acest moment e vedeți aici sunt pui ce au 14 zile și cântăresc 580 de grame. Ei sunt lăsați până ajung la greutatea de 2.600 grame, timpul de creștere fiind de 41 de zile. Mortalitatea este foarte redusă, iar consumul de mâncare este raportat la tendințele mondiale.” a spus directorul Kosarom.

Ministrul a fost dus într-o hală nou, unde sunt echipamente de ultimă generație, de la ventilație și temperatură până la modul de hrănire a puilor.

Ministrul a rămas uimit de dotările fermei și a felicitat conducerea grupului de firme pentru modul cum gestionează situația.

Ministrul Petre Daea a vizitat și alte ferme alături de prefectul județului Marian Șerbescu. De asemenea, prezența alesului la Iași a fost și pentru a participa la deschiderea oficială a anului universitar și a unui nou cămin pentru studenți în campusul Universității de Științe Agronomice „I. Ionescu de la Brad”.

Menționăm că la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ s-au deschis oficial porțile pentru noul an universitar, aceasta fiind din nou prima universitate din ţară care începe cursurile din anul 2017 – 2018.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow