More

  Ministrul Daea felicită Kosarom

  Array

  Ministrul Daea felicită Kosarom

  Ministrul agriculturii Petre Daea s-a declarat surprins și mulțumit de cum arată o parte din fermele din județul Iași. El a felicitat conducerea grupului de firme Kosarom pentru condițiile de creștere a puilor și mai ales investițiile făcute de societate. Acestea au avut loc în cadrul unei vizite în județul Iași, ocazie cu care a participat și la deschiderea anului universitar la USAMV.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Vizita din județul Iași a ministrului agriculturii, Petre Daea a fost una plăcut surprinsă pentru ales. Alături de autoritățile județene, a mers în vizită la pas prin ferme zootehnice, putând să contastate ritmul de modernziare a agriculturii. De pe lista nu a lipsit ferma de pui ce aparține de Grupul Kosarom. Directorul i-a vorbit despre investițiile făcute la firma din comuna Ion Necule din apropiere de Târgu Frumos.

  “Ne aflăm într-o hala unde sunt crescuți puii de carne. În acest moment e vedeți aici sunt pui ce au 14 zile și cântăresc 580 de grame. Ei sunt lăsați până ajung la greutatea de 2.600 grame, timpul de creștere fiind de 41 de zile. Mortalitatea este foarte redusă, iar consumul de mâncare este raportat la tendințele mondiale.” a spus directorul Kosarom.

  Ministrul a fost dus într-o hală nou, unde sunt echipamente de ultimă generație, de la ventilație și temperatură până la modul de hrănire a puilor.

  Ministrul a rămas uimit de dotările fermei și a felicitat conducerea grupului de firme pentru modul cum gestionează situația.

  Ministrul Petre Daea a vizitat și alte ferme alături de prefectul județului Marian Șerbescu. De asemenea, prezența alesului la Iași a fost și pentru a participa la deschiderea oficială a anului universitar și a unui nou cămin pentru studenți în campusul Universității de Științe Agronomice „I. Ionescu de la Brad”.

  Menționăm că la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ s-au deschis oficial porțile pentru noul an universitar, aceasta fiind din nou prima universitate din ţară care începe cursurile din anul 2017 – 2018.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet