6.7 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Ministrul Daea felicită Kosarom

Ministrul Daea felicită Kosarom

Ministrul agriculturii Petre Daea s-a declarat surprins și mulțumit de cum arată o parte din fermele din județul Iași. El a felicitat conducerea grupului de firme Kosarom pentru condițiile de creștere a puilor și mai ales investițiile făcute de societate. Acestea au avut loc în cadrul unei vizite în județul Iași, ocazie cu care a participat și la deschiderea anului universitar la USAMV.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Vizita din județul Iași a ministrului agriculturii, Petre Daea a fost una plăcut surprinsă pentru ales. Alături de autoritățile județene, a mers în vizită la pas prin ferme zootehnice, putând să contastate ritmul de modernziare a agriculturii. De pe lista nu a lipsit ferma de pui ce aparține de Grupul Kosarom. Directorul i-a vorbit despre investițiile făcute la firma din comuna Ion Necule din apropiere de Târgu Frumos.

“Ne aflăm într-o hala unde sunt crescuți puii de carne. În acest moment e vedeți aici sunt pui ce au 14 zile și cântăresc 580 de grame. Ei sunt lăsați până ajung la greutatea de 2.600 grame, timpul de creștere fiind de 41 de zile. Mortalitatea este foarte redusă, iar consumul de mâncare este raportat la tendințele mondiale.” a spus directorul Kosarom.

Ministrul a fost dus într-o hală nou, unde sunt echipamente de ultimă generație, de la ventilație și temperatură până la modul de hrănire a puilor.

Ministrul a rămas uimit de dotările fermei și a felicitat conducerea grupului de firme pentru modul cum gestionează situația.

Ministrul Petre Daea a vizitat și alte ferme alături de prefectul județului Marian Șerbescu. De asemenea, prezența alesului la Iași a fost și pentru a participa la deschiderea oficială a anului universitar și a unui nou cămin pentru studenți în campusul Universității de Științe Agronomice „I. Ionescu de la Brad”.

Menționăm că la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ s-au deschis oficial porțile pentru noul an universitar, aceasta fiind din nou prima universitate din ţară care începe cursurile din anul 2017 – 2018.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI