More

  Ministrul Culturii în vizită la Palatul Cantacuzino din Pascani

  Array

  Vizita importanta programată mâine la Paşcani. Ministrul Culturi, Vlad Alexandrescu, este aşteptat de autorităţile locale , mâine în jurul orei 11.30. Reprezentantul Guvernului vine să viziteze ce a mai rămas din Palatul Cantacuzino, clădire inclusă pe lista monumentelor istorice protejate de lege.
  El urmează să se întâlnească cu reprezentanţii Primăriei Paşcani pentru a vorbi despre posibilităţile de finanţare a proiectului de reabilitare a acestei clădiri.
  Conform estimărilor proiectanţilor ar fi nevoie de peste 12 milioane de lei pentru reabilitarea clădirii. Administraţia locală a depus trei cereri de finanţare la Ministerul Culturii din 2013 şi până în prezent pentru obţinerea de fonduri guvernamentale sau europene. Palatul Cantacuzino din Paşcani ar urma să fie transformat în muzeu, după reabilitare.
  Ministrul Culturii va vizita în aceeaşi zi şi Palatul A.I. Cuza de la Ruginoasa. Menţionăm că domeniul care a aparţinut ultima oară lui Ghe. I Brătianu a fost luat de comunişti şi transformat în Casa Pionierilor apoi Clubul Copiilor. Moştenitorii au revendicat drepturile apoi le-au vândut Primăriei Paşcani în anul 2013 pentru suma de 180.000 Euro. De atunci este într-o stare avansată de degradare după ce a fost devastat de hoţi.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet