20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Ministrul Agriculturii şi fermierii s-au întâlnit la Ruginoasa

Peste 200 de fermieri din intreaga Moldova au participat ieri, 06 iunie a.c., la o dezbatere privind soarta agreicuturii romanesti. Evenimentul a avut loc la Palatul Al. I. Cuza Ruginoasa dezbaterile fiind centrate pe politica agricola comunitara, accesarea fondurilor europene si impactul regionalizarii asupra agriculturii romanesti.
Pentru a raspunde la intrebarile fermierilor si totodata de a se gasi solutii, la eveniment au fost prezenti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dan Constantin, presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, prefectul si subprefectul judetului Iasi, reprezentanti de la Camera Agricola si parlamentari.

Dezbaterile au inceput cu interventia ministrului Dan Constantin, care a vorbit despre strategiile de dezvoltare a agriculturii, despre fondurile europene si in principal despre alcatuirea unui masterplan care sa cuprinda strategii pe termen lung pentru sustinerea domeniului agricol.

Fermierii au ridicat probleme in legatura cu acordarea subventiilor ,cu atragerea fondurilor si mai ales au cerut sa fie rezolvate toate neregulile cu privire la fondul funciar.

Saptamana viitoare, cel mai probabil la Iasi, va avea loc o noua intalnire, tot cu dezbateri despre soarta agriculturii, de data aceasta cu investitori straini.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow