More

  Ministrul Agriculturii şi fermierii s-au întâlnit la Ruginoasa

  Array

  Peste 200 de fermieri din intreaga Moldova au participat ieri, 06 iunie a.c., la o dezbatere privind soarta agreicuturii romanesti. Evenimentul a avut loc la Palatul Al. I. Cuza Ruginoasa dezbaterile fiind centrate pe politica agricola comunitara, accesarea fondurilor europene si impactul regionalizarii asupra agriculturii romanesti.
  Pentru a raspunde la intrebarile fermierilor si totodata de a se gasi solutii, la eveniment au fost prezenti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dan Constantin, presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, prefectul si subprefectul judetului Iasi, reprezentanti de la Camera Agricola si parlamentari.

  Dezbaterile au inceput cu interventia ministrului Dan Constantin, care a vorbit despre strategiile de dezvoltare a agriculturii, despre fondurile europene si in principal despre alcatuirea unui masterplan care sa cuprinda strategii pe termen lung pentru sustinerea domeniului agricol.

  Fermierii au ridicat probleme in legatura cu acordarea subventiilor ,cu atragerea fondurilor si mai ales au cerut sa fie rezolvate toate neregulile cu privire la fondul funciar.

  Saptamana viitoare, cel mai probabil la Iasi, va avea loc o noua intalnire, tot cu dezbateri despre soarta agriculturii, de data aceasta cu investitori straini.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Iaşul este pedepsit de Guvernul Orban. Autostrada a dispărut din planurile PNL, dar şefii liberali ieşeni vor artificii şi fanfară (P)

  Trupa responsabilă cu propaganda de la PNL ne tot anunţă că peste România vine o sumă colosală pentru investiţii de la Uniunea Europeană: 80...

  Vasile Toma, candidat pentru Camera Deputaților: Guvernarea PSD va asigura un mediu sănătos pentru copiii noștri! (P)

  Anii care urmează vor fi definitorii pentru mediul înconjurător. Avem obligația de a lua cele mai potrivite măsuri pentru a ne asigura că viitorul...

  ANPC: Lidl, Kaufland, Mega Image și Sensiblu sau Help Net, printre companiile amendate pentru măști neconforme

  Câteva dintre cele mai mari companii de retail din România, precum Lidl, Kaufland sau Mega Image, precum și lanțuri farmaceutice naționale ca Sensiblu și...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI