More

  Ministrul Agriculturii la Târgu Frumos – despre strategia de dezvoltare a agriculturii

  Array

  Eveniment agrar important la Târgu Frumos. Peste o mie de fermieri din regiunea Nord Est au participat la “Arena culturilor vegetale”, ediţia a VI a. La întâlnire a fost prezent şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu dar şi zeci de companii producătoare de seminţe, fungicide sau erbicide. Manifestarea a avut loc pe domeniile fermei Agricola din Târgu Frumos, astăzi, 14 iulie începând cu ora 10.00.

  Întâlnirea anuală a fermierilor a început cu o scurtă prezentare a participanţilor făcută de organizatorul evenimentului, Florin Mindirigiu. Pe lista invitaţilor s-au aflat nume importante de la Prefectură, Direcţiile Agricole din judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ, Vaslui sau Suceava, precum şi directorii APIA şi AFIR din judeţele participante.

  La întâlnire a fost prezent şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu care le-a prezentat fermierilor strategia de dezvoltare în acest domeniu pentru anii 2016 – 2020. Pentru început acesta a lăudat modul în care se face agricultură în Târgu Frumos.

  Pe viitor ministrul îşi propune să adopte mai multe măsuri şi scheme, cum ar păstrarea subvenţiilor APIA şi mărirea lor, legea supermarketurilor recent promulgată de preşedintele ţării să fie extinsă astfel încât agricultorii să fie răsplătiţi pentru efortul depus, dar şi să investească în cercetare pentru ca fermierii să nu mai fie nevoiţi să cumpere produse scumpe dinafară.

  De asemenea, ministrul a criticat salariaţii din sistemul plăţilor în agricultură, după ce un fermier din sală i-a spus că nu a primit subvenţie de la Apia deoarece cererea să a fost scrisă de mână şi nu la calculator.

  Întâlnirea anuală a fermierilor a fost organizată de ABplus Events. Anul trecut evenimentul s-a desfăşurat în localitatea Secuieni din judeţul Neamţ, iar în 2013 la Ruginoasa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI