More

  Ministrul Agriculturii, invitatul special al „Arenei Culturilor Vegetale” la Târgu Frumos

  Array

  Evenimentul este organizat în acest an de ABplus Events pe 14 iulie, la Târgu Frumos. Peste o mie de fermieri şi antreprenori din regiunea de nord-est a ţării vor discuta perspectivele agriculturii româneşti în anii 2017-2018 direct cu ministrul Agriculturii, cu prilejul celui mai important eveniment cu tematică agricolă de tip expoziţional din România, organizat de compania ABplus Events.

  Achim Irimescu, deţinătorul portofoliului Agriculturii în Executivul condus de premierul Dacian Cioloş, va fi prezent pe data de 14 iulie la ferma Agricola Târgu Frumos, unde va participa la „Arena Culturilor Vegetale”, eveniment organizat sub egida „Întâlnirii Anuale a Fermierilor din Clubul AGRALIM”, ediţia a VI-a. “Este important să fiu printre fermieri mai cu seamă atunci când se creionează strategia ministerului pentru următorii doi ani”, a declarat ministrul Achim Irimescu despre importanţa prezenţei sale la evenimentul organizat de ABplus Events pe 14 iulie la Târgu Frumos.

  Strategia Ministerului Agriculturii pentru perioada 2017-2018, îndeosebi măsurile şi schemele de plată din Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene ce urmează a se aplica în următorii ani, va fi unul dintre subiectele dezbătute de fermieri şi antreprenori cu deţinătorul portofoliului de resort în Guvernul Cioloş. De asemenea, legea vânzării terenurilor şi securitatea alimentară, prezentul şi, mai ales, viitorul cercetării agricole vor fi alte subiecte de interes pentru participanţii la „Arena Culturilor Vegetale”. Locul ales în acest an de ABplus Events pentru eveniment asigură o maximă vizibilitate pentru toţi fermierii din această zonă a ţării, ferma Agricola Târgu Frumos fiind situată la 35 km de municipiul Iaşi şi având expunere la Drumul European E85, pe artera principală de circulaţie din nord-estul României.

  Ca şi la ediţiile anterioare, compania ABplus Events le va pregăti şi în acest an celor peste 1.000 de fermieri şi specialişti în agricultură conferinţe şi dezbateri utile pentru acest domeniu, susţinute de reprezentanţi ai instituţiilor centrale şi locale de resort. „Şi în acest an ne-am propus să aducem împreună peste 1.000 de fermieri şi specialişti în agricultură şi domenii conexe pentru a le prezenta noutăţile din acest sector economic. Totodată, prin oficialităţile invitate să conferenţieze, pe care ABplus Events le pune faţă în faţă cu fermierii, evenimentul din acest an va fi un bun prilej pentru antreprenori şi agricultori de a discuta direct cu autorităţile locale şi centrale despre tendinţele şi problemele din acest sector pe anul în curs, şi nu numai”, a precizat Eusebia Mindirigiu, Managing Partner ABplus Events.

  Între oficialităţile ce vor fi prezente pe 14 iulie la „Întâlnirea Anuală a Fermierilor din Clubul AGRALIM” se numără şi Paul Kmen (director general adjunct la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA), Anghel Ficu (director general adjunct AFIR – Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale), Sergiu Jităreanu (director executiv APIA Iaşi), Manole Grigore (directorul filialei teritoriale Moldova Nord a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare), Cristian Delibas (directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Botoşani), Laurenţiu Baciu (preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România), Manuela Antoniu (directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Iaşi), Maricel Tălmăcel (directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Neamţ) şi Mircea Lazăr (directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Suceava).
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI