16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Ministerul Transporturilor a prelungit interimatul managerului de la Spitalul CF din Paşcani

Contractele managerilor care administrează spitalele CF din judeţ au fost prelungite. Atât chirurgul Mihai Glod, de la conducerea Spitalului CF din Iaşi, cât şi jurista Mihaela Amariei, de la conducerea Spitalului CF din Paşcani, îşi vor continua activitatea de manager în următoarele luni, în baza unor prelungiri ale contractelor încheiate cu Ministerul Transporturilor (MT).

Contractul managerului de la Spitalul CF Paşcani a fost prelungit doar pentru următoarele trei luni. Jurista Mihaela Amariei rămâne manager al unităţii medicale, în condiţiile în care, corpul de control al MT raporta acum un an jumate că spitalul a funcţionat la limita legii.

Concret, concluziile MT din august 2014 arată că Mihaela Amariei a obţinut postul de conducere fără să depună la dosarul de concurs documente care să ateste pregătirea sa în managementul sanitar şi că, în perioada în care a condus spitalul, acesta a înregistrat mai multe datorii.

Jurista Mihaela Amariei a fost numită pe 16 ianuarie 2013 managerul Spitalului CF din Paşcani prin ordin de ministru. Consilierul juridic, fost secretar al Consiliului de Administraţie al spitalului şi participant la concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere, s-a ocupat personal de organizarea acestuia.

În urma probelor din decembrie 2012, Mihaela Amariei a obţinut nota 8.23, în timp ce contracandidatul său, ec. Costică Scarlat, s-a aflat pe poziţia a doua, fiind notat cu 8.06.

„Organizarea şi desfăşurarea concursului din perioada 06.12.2012 – 13.12.2012 pentru ocuparea funcţiei de manager s-a realizat cu următoarele deficienţe. Nerespectarea în cazul doamnei Amariei Mihaela a prevederilor art. 11 alin. 1, pct. g din Ordinul MTI nr. 735/2010, şi anume, «candidatul trebuie să depună la dosar şi copii ale documentelor de studii şi alte acte care atestă efectuarea unor specializări, competenţe în domeniul managementului sanitar».

Nerespectarea condiţiei din anunţul de concurs conform căruia desfăşurarea acestuia are loc la sediul instituţiei. Interviul de selecţie a avut loc în data de 12.12.2012, şi nu în data de 13.12.2012, aşa cum era prevăzut în anunţul de concurs. Doamna consilier juridic Amariei Mihaela, participantă la concursul organizat şi pe care l-a şi câştigat, s-a ocupat de organizarea acestuia în calitatea sa de secretar al CA”, se arată în raportul MT.

În concluziile acestuia, se sublinia că Mihaela Amariei, aflată în concediu de maternitate atunci când corpul de control al MT a evaluat spitalul, a practicat în 2013 un „management defectuos”. „Ţinând cont de această concluzie, vă rugăm domnule ministru să hotărâţi dacă se impune sau nu menţinerea în funcţia de manager a doamnei Mihaela Amariei”, se mai menţionează în documentul citat.

Conducerea Spitalului CF a refuzat să comenteze raportul MT. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Loredana Grecu, problemele semnalate de MT nu sunt reale, având în vedere că managerul Amariei se află în continuare la conducerea spitalului. „Din moment ce doamna manager deţine în continuare această funcţie, înseamnă că nu au fost probleme”, a precizat aceasta. Contractul de management al juristei Mihaela Amariei a fost prelungit până pe 25 aprilie 2016. sursa ziaruldeiasi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow