-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Ministerul Sănătăţii încearcă să aducă în ţară 11 medicamente care nu se mai găsesc

Ministerul Sănătăţii gestionează o criză a medicamentelor care afectează România.

Conform site-urilor de profil din domeniul medical, ministerul a anunţat că 11 noi medicamente pot fi aduse prin autorizaţii de nevoie speciale în ţară pentru că „nu pot fi asigurate prin canale obişnuite de distribuţie”.

Această decizie vine după ce în luna iulie ministerul a anunţat o decizie similară pentru 14 substanţe active. Pe noua listă se regăsesc TMP/SMX (sulfametoxazol ^ trimetoprim) 1 g, metotrexat 2,5 mg, acid tranexamic 500 mg/5 ml, buprenorfină ^ naloxonă 2 mg/0,5 mg, buprenorfină ^ naloxonă 8 mg/2 mg, nicardipină 10 mg/10 ml, levosimendan 2,5 mg/ml, milrinonă 10 mg/10 ml, imunoglobulină umană normală sol. perf. 50 ml, imunoglobulină umană normală sol. perf. 100 ml şi imunoglobulină tetatnică sol inj. 1500 UI/ml.

Este vorba despre antibiotice, medicamente utilizate în tratamentul cancerului, împotriva durerilor cronice şi folosite în tratamente în cazul dependenţelor sau sevrajului.

O prezenţă recunoscută pe astfel de liste este cea a imunoglobulinei, care a lipsit de mai multe ori în România. Distribuitorii interesaţi de a obţine această autorizaţie specială pentru a aduce în ţară medicamentele lipsă s-au putut adresa comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătăţii până la data de 4 septembrie.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow