12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Ministerul Educaţiei lansează în dezbatere publică proiectul Legii manualului şcola

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat marţi, în consultare publică, proiectul Legii manualului şcolar, obiectivul actului normativ fiind de a reglementa regimul manualului şcolar în învăţământul preuniversitar, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

„În accepţiunea proiectului de lege, manualul şcolar este un bun de interes public, principalul instrument de lucru al elevului şi reflectă lectura personalizată a programei, efectuată de echipele de autori, potrivit diverselor contexte de învăţare şi grupuri-ţintă”, conform sursei citate.

În cadrul comunicatului se precizează că elaborarea manualelor şcolare se realizează de autori sau grupuri de autori, în urma unor selecţii de manuscrise prin proceduri transparente, în vederea asigurării calităţii ştiinţifice.

Selecţia va fi făcută de grupuri de experţi ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei. Ulterior, MEN va achiziţiona conceptul/conţinutul manualului şcolar de la autori/grupurile de autori.

Continuarea pe Mediafax

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow