30 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
30 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
Array

Ministerul Culturii sprijină renovarea Palatului Cantacuzino

secretar de stat

Sanse concrete pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino din Pascani. Un oficial al Ministerul Culturii a declarat astazi ca Guvernul va sprijini financiar renovarea cladirii daca Primaria Pascani va inainta o cerere in acest sens. Este vorba despre secretarul de stat Cristian Petcu, prezent astazi la un simpozion privind Unirea Principatelor Romane, organizat la palatul lui Cuza , din comuna Ruginoasa.

Mentionam ca in proiectul de buget sunt prevazuti banii necesari pentru realizarea documentatiilor tehnice necesare pentru depunerea proiectului de finantare. De asemenea Primaria Pascani a inceput consultarile cu un specialist in renovarea monumentelor istorice .

Suma necesara pentru renovarea cladirii ar fi de cca 3 milioane de euro. In acest sens fiind depusa deja o solicitare la Ambasada Norvegiei care gestioneaza in acest an un fond de 9 milioane de euro pentru finantarea gratuita a unor proiecte de interes public din Romania. Palatul Cantacuzino de la Pascani a fost trecut deja pe lista de asteptare la interventia primarului Pantazi si a deputatului Neculai Ratoi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
30 ° C
30.8 °
25.2 °
49 %
5.1kmh
93 %
joi
31 °
vin
29 °
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI