29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Ministerul a decis plata orelor de educaţie fizică pentru învăţători

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Una dintre problemele din învăţământul preuniversitar şi-a găsit rezolvarea luna aceasta, susţine Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar din Iaşi (USLIP). Este vorba de plata orelor de educaţie fizică care se va face către învăţătorii de la clasă, în situaţiile în care în şcoală nu există profesor calificat pentru această disciplină.

Orele vor fi remunerate în sistem de plata cu ora, ca personal necalificat, cu încadrare în bugetul alocat în funcţie de costul standard per elev. Aici însă apare o problemă, deoarece acest cost este insuficient. „Toată problema ţine de finanţarea per elev, care este insuficientă. Ca să acopere, ar trebui să fie cu 20-30% mai mare, adică de la 3.000 de lei pe an, cât este acum, să fie de 3.500 de lei pe an pentru un elev”, a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP.

Sindicatul a mai dat detalii şi despre o altă problemă a dascălilor. Este vorba despre reducerea normei didactice cu două ore a cadrelor didactice cu vechime de peste 25 de ani şi cu gradul I, fără diminuarea salariului.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI