More

  Minim 3000 lei, ajutor social pentru centrale termice de apartament

  Ajutorul social pentru achiziţionarea unei centrale de apartament va fi de cel puţin 3000 de lei. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi, în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”.

  Beneficiari vor putea fi foşti abonaţi la regia locală de termoficare rămaşi fără nici o sursă de căldură, care au venituri mici şi se încadrează în prevederile legale. Proiectul iniţiat de edil va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară de la sfârşitul acestei luni.

  Bugetul initiat de primarul Dumitru Pantazi, pentru astfel de ajutoare ar urma să fie de până la 300 000 lei. Suma poate fi mai mare dacă consilierii vor propune şi vor vota în acest sens. Edilul crede că nu vor fi mai mult de cca 100 de beneficiari care se vor încadra din punct de vedere al venitului minim. Anul trecut cam tot atâţia au solicitat şi obţinut ajutoare de încălzire.

  Prin acelaşi proiect este de aşteptat să fie stabilite şi regulile pe care trebuie să le îndeplinească solicitaţii pentru a obţine astfel de ajutoare. Primarul Dumitru Pantazi spune că şi cererile depuse până acum la audienţe, sau direct la Ghişeul Unic, vor fi luate în consideraţie, dacă vor fi însoţite de toate documentele necesare.

  Pentru obţinerea ajutoarelor în vederea achiziţionării de centrale termice, solicitanţii vor fi supuşi unor anchete sociale. Ele vor fi făcute în ordinea înscrierii cererilor. Edilul municipiului spune că inspectorii de la Asistenţa Socială vor aproba rapid cererile aşa încât solicitaţii să aibă timp să le monteze până la venirea iernii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet