4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Galerie FOTO: Mini-concert de cântări pascale pentru bătrâni şi bolnavi

Tinerii de la A.T.O.R . Paşcani s-au gândit să aducă o bucurie celor bătrâni sau bolnavi care nu au reuşit să ajungă la biserică şi să aibă parte de frumoasele cântări pascale, aşadar au mers în ultima zi de Paşte la Spitalul Municipal din Paşcani şi la casele oamenilor, pentru a le vesti prin cântec cea mai mare sărbătoare creştină.

Pentru început, au vizitat o tânără de numai 19 ani, paralizată, fără vedere şi grav bolnavă de epilepsie, a cărei familie a fost foarte impresionată de vizita tinerilor şi de frumoasele cântări, după care au mers la spital, unde deasemenea pacienţii au rămas plăcut surprinşi de gestul acestora.

Cântări şi pricesne precum „ Îngerul a strigat” „Hristos a înviat” sau „Luminânda Paştilor” au răsunat la secţiile Spitalului Municipal din Paşcani şi au încântat bolnavii care nu au reuşit să ajungă la biserică, printre aceştia aflându-se şi o doamnă care suferise un preinfarct şi care a fost impresionată până la lacrimi de gestul tinerilor. Deşi acţiunea se află la a doua ediţie atât personalul cât şi pacienţii au fost surprinşi de misiunea tinerilor şi de mini-concertul pascal inedit oferit de tinerii creştini celor aflaţi în suferinţă.

În încheierea acţiunii voluntarii de la A.T.O.R. au vizitat şi trei case ale unor bătrâni bolnavi, unde cântecele lor au fost primite cu bucurie şi lacrimi de cei care din cauza bătrâneţii sau a bolilor nu mai pot ajunge la biserică, nici măcar cu ocazia acestor mari sărbători.

Menţionăm că praznicul Învierii Domnului se sărbătoreşte şi se vesteşte prin cântări specifice, numite pricesne sau colinde pascale, până la marea sărbătoare a Înălţării Domnului, care are loc în fiecare an, la 40 de zile de la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Mai jos aveţi câteva fotografii de la eveniment:

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow