More

  Minciuna, principalul agent electoral ( II)

  Array

  Comportamentul duplicitar al alesilor(inaintea votului,, miere” iar dupa vot,,fiere”) le tradeaza caracterul dedus si de invatamintele fabulei,,Uliul si gainile “de Grigore Alexandrescu Stiti din fabula ca, pacalite de promisiuni, gainile au eliberat uliul dintr-un lat dupa care fiind in libertate si-a aratat adevarata fata ceea ce se observa si la politicieni :

  , ,,Cand am promis atatea eram ca voi supus

  Acum eu sunt ales si va vorbesc de sus “
  Nu pentru acesti cititori scriu aceste randuri si nici pentru cei care si-au fixat ,,vinovatii de serviciu”pe care-i acuza de orice.Daca tac ,de ce tac ? Inseamna ca nu le pasa de tara.Daca vorbesc ,de ce se amesteca?Seamana doar vrajba.Daca-si dau cu parerea ,baga batul prin gard.Fac zazanie in loc sa-si recunoasca greselile.etc.Deoarece acesti nevinovati se intituleaza a fi Majoritatea nu ma adresez acestor categorii. Ma adresez celor care doresc sa se informeze ,sa intalneasca si alte puncte de vedere si sa ia atitudinea pe care o considera.
  Diogene ,cel care a dispretuit orice bogatie si faima pamanteasca ,locuind intr-un butoi a refuzat oferta lui Alexandru cel Mare si i-a cerut sa nu-i ia ceea ce nu-i poate da (Alexandru se asezase in dreptul soarelui) Intelegem si de aici ca nici alesilor nu le putem cere perfectiune atat timp cat nu le putem da nici-un model de comportament ireprosabil Este o utopie sa speram gasirea unor perfectionisti printre oameni cu atat mai mult printre politicieni.Dar nici nu se poate accepta ideea ca toti sunt la fel de imorali.Aceasta afirmatie ne condamna la neimplicare in cunoasterea celor ce-si prezinta candidaturile .Sa acceptam ca nu dintre ingeri ne alegem reprezentantii.Chiar si inaintasii nostri pe care-i elogiem pe buna dreptate si de la care selectam adesea citate ,au cunoscut nu numai realizari ci si neimpliniri. Acestea sunt doar cateva argumente ce pledeaza ca la orice alegere sa nu judecam extremist (toti sunt la fel de rai) si nici sa-i punem pe toti,,in aceeasi oala”.Daca vrem sa ne implicam vom analiza candidatii si-i vom ierarhiza dupa calitati ,moralitate si profesionalism.Nu exista persoane identice si deci nu putem pune semnul de egalitate intre aceste insusiri ce creeaza diferenta. Pentru ierarhizare ne putem informa de peste tot si nu in ultimul rand de la posturile de televiziune Deoarece nici un post de televiziune nu detine adevarul absolut opriti-va la posturile ce va ofera o informatie credibila, ce dau raspunsul la intrebarile ce si le pun cei mai multi telespectatori.:Cat de obiectivi sunt transmitatorii de informatii?Ce doza de adevar contine informatia transmisa?De cata inteligenta da dovada cel care comenteaza o anumita stire? Ce credibilitate are? etc. Daca comentariile induc spre un partizanat tebuie intuit in ce scop judeca inechitabil (interes personal,financiar,partinic,etc.)
  Indiferent la ce post apar nu cred ca pot avea credibilitate personaje ca ,,luceafarul huilei”sau demnitarul fara demnitate care jn perioada ministeriatului la educatie a desfiintat comisiile de judecata a titlurilor universitare si a incropit una care a ,,spalat”plagiatul primului ministru .La fel nu sunt credibile persoanele ce au salarii de la stat sau pensii intr-un decalaj revoltator fata de muritorii de rand. Acestia ne sfatiesc sa intelegem situatia pentruca suntem in criza (doar muritorii de rand). Este ridicola propunerea de a constitui o comisie parlamentara care sa cerceteze activitatea unui organism (A.S.F.)care a fost aprobat de parlament ,cu schema de personal salarii fara egal in lume,cu selectie a cadrelor prin concurs… de imprejurari si munca in stil autohton. Pentru medici,profesori sau alt personal asmeni lor nu exista legi sau surse financiare. Pentru grupuri privilegiate justifica discrepanta retributiilor ori din cauza mostenirii ori din cauza unor legi sau contracte de munca pe care ei le respecta cu sfintenie. Promisiunea de a face dreptate pentru privilegiati se infaptuieste in regim de urgenta iar pentru marea masa se promite in fiecare campanie electorala si se infaptuieste la calendele grecesti.
  Nu consider benefic a renunta la televizor din cauza unor emisiuni ce starnesc,pe buna dreptate revolta sau chiar dispretul.Se poate renunta la acele posturi ce cultiva doar ura .Exista posturi de televiziune sau emisiuni cu tematica stiintifica,istorica,sportiva ,etc ce ne pot deconecta sau imbogati bagajul de cunostinte ajutandu-ne sa construim un alt mod de viata Printre aceste emisiuni cautam sa ne informam si de la acele posturi de stiri pentru a ne argumenta decizia ce o vom lua la depunerea votului.Alegerea ne apartine si inaintea alegerilor.
  Cu privire la comentarii pe unii autori ii apreciez ca isi expun si puncte de vedere iar pe altii ii compatimesc pentru slaba lor dotare intelectuala .Este sub demnitatea mea sa intru in dialog cu aceasta ultima categorie.

  Prof Dumitru Cojocaru Pascani 5 Martie 2014

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Acțiune cu polițiștii și mascații la Târgu Frumos. Aproape 40 de amenzi, zeci de societăți și mașini controlate

  La data de 3 martie a.c., în intervalul orar 09.00 – 12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos şi Secţiei nr. 7 Poliţie...

  Un tânăr din America își caută părinții la Pașcani. A fost abandonat într-o scară de bloc, la câteva zile de la naștere

  Un tanar nascut in urma cu 28 de ani la Pascani si abandonat in scara blocului G6, de pe strada Izvoarelor din municipiu, isi...

  Adolescenta cu chip de înger din Pașcani, a plecat la ceruri. Nicoleta a îndoliat o comunitate întreagă

  Adolescenta cu chip de inger din Pascani pentru care a luptat o comunitate intreaga sa obtina o sansa in plus la viata, a pierdut...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp