17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Milionarul Gruia Stoica, judecat la Iași pentru o achiziție frauduloasă din 2003

El este judecat pentru o achiziţie frauduloasă făcută în 2003 la Iaşi

Judecătorii Tribunalului Iaşi au judecat ieri un nou termen în dosarul în care cap de afiş este omul de afaceri Gruia Stoica. Devenit celebru pentru contractele cu statul, Stoica este judecat laşi pentru o privatizare dubioasă pe care a instrumentat-o la Paşcani, în 2003. Dosarul a ieşit din procedura de cameră preliminară, iar ieri a avut loc un nou termen, procesul fiind amânat.

Stoica este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală, alături de el mai fiind trimişi în judecată Vasile Didilă şi Vasile Răducan. DIICOT Iaşi a reţinut în rechizitoriu că, în 2003, SC Grup Feroviar Român SA a cumpărat acţiunile societăţii SC Transbordare Vagoane marfă CFR-TVM Iaşi. La acel moment, Vasile Didilă era preşedinte al Consiliului de Administraţie la firma deţinută de Gruia Stoica. „Preluarea s-a efectuat prin achiziţionarea întregului portofoliu de acţiuni de la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă – CFR Marfă SA“, detaliază DIICOT.

Anchetatorii spun că, între 2003 şi 2005, cei trei inculpaţi, „bazându-se pe relaţia de rudenie şi încredere reciprocă“, au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, elaborând un plan prin care să diminueze contribuţiile către stat a celor două firme. Astfel, prin intermediul societăţilor, cei trei ar fi rulat mai multe sume de bani creând aparenţa unor relaţii comerciale.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow