17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
Array

Milioane de români vor recepționa gratuit 16 programe TV

Ultimele știri

Circa 90% din populația României ar trebui să poată recepționa gratuit, din 2015, 12 – 16 programe TV în format Standard Definition (SD) sau 3 programe TV în format High Definition (HD) și 4 – 5 programe SD până la sfârșitul anului 2016, informează hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, SNR (Radiocom) a câștigat trei din cele cinci licențe de televiziune digitală terestră. Pentru a recepționa programele este nevoie de o antenă de receptie UHF (tip Yagi), precum și de un set top box DVB-T2/MPEG-4 cu un televizor adecvat sau de un televizor cu tunner DVB-T2/MPEG-4. Atât televizorul, cât și set top box-ul este recomandat să aibă și modul CI+ pentru eventualele programe criptate.

Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR), care transmite în prezent programele TVR, și-a adjudecat trei din cele cinci licențe de televiziune digitală terestră, contra sumei de 1,02 milioane de euro, a anunțat autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). Din cele trei multiplexuri digitale câștigate, unul este condiționat să transmită „free to air” prin care populația poate recepționa programe TV necriptate, fără plata unui abonament.

Conversia televiziunii terestre de la transmisia analogică la cea digitală permite transmiterea mai multor posturi de televiziune cu o calitate superioară, în același spatiu spectral necesar unui singur program transmis analogic. Operatorii de cablu și satelit furnizează în prezent programe TV în format digital. Momentan, televiziunea analogică mai este recepționată din eter în zonele rurale defavorizate, printr-o simplă antenă instalată pe acoperișul casei.
Continuare pe DC News

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
17.3 ° C
20.1 °
13.9 °
84 %
1.7kmh
2 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI