13.5 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Mii de păşcăneni au sărbătorit, în stradă, Ziua Naţională a României. Politicienii s-au facut nevazuti, cativa militanti anti Apa Vital au huiduit

Peste două mii de păşcăneni au ieşit astăzi în stradă pentru a sărbători Ziua Naţională a României. Evenimentul a fost organizat de administraţia locală pe Esplanada din Zona Vale, începând cu ora 11.30. În memoria eroilor romani un sobor de preoţi a susţinut o slujbă de pomenire şi au cântat colinde.
În mesajul său edilul municipiului le-a urât păşcănenilor “La Mulţi Ani” cu ocazia Zilei Naţionale.
Primarul a vorbit şi despre realizările administratiei locale din ultima perioadă dar şi de proiectele pentru anul 2016.
Pe scenă a urcat şi un reprezentant al veteranilor de război. Cu emoţia amintirilor din timpul războaielor petrecute Vasile Petrila a vorbit despre importanţă istorică a zilei de 1 decembrie.
Manifestările dedicate Zilei Naţionale au continuat cu un spectacol susţinut de artiştii locali. El a fost prezentat de Madalina Micu iar pe scenă au urcat, Cristinel iordachioaia, Adriana Apostol Simona Mazăre, Constantin Bahrim şi Ansamblul “Izvoraşul” din Mogoşeşti Şiret.
Menţionăm că nu au fost înregistrate incidente pe tot parcursul manifestărilor. În timpul discursului primarului Pascaniului a fost huiduit de câţiva pensionari nemulţumiţi că serviciile de apă şi canalizare au fost delegate operatorului ieşean.
De remarcat că la eveniment nu au participat şi cei doi parlamentari din Paşcani, senatorul Florin Constantinescu şi deputatul Neculai Răţoi. Mai mult, de această dată, pe scena nu au urcat şi alţi politicieni chiar dacă anul viitor lor avea loc alegeri locale şi parlamentare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow