27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Mii de pachete cu mâncare pentru străinătate

Mii de pachete cu mâncare pentru străinătate

Agențiile de transport sunt luate cu asalt în aceste zile. Sute de pachete ce miros a afumătură străbat țări din Europa pentru a ajunge la destinație. Cei plecați în străinătate pentru o viață mai bună așteaptă cu nerăbdare cârnațul, chișca, toba sau cozonacul și cornulețele dar și vinul sau țuica făcute în gospodărie. Astăzi în Pașcani, era forfotă mare, gospodinele făcând ultimele cumpărturi pentru că pachetul câtărește câteva kg bune.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Doamna are deja lista făcută cu ce solicită copiii. Nu lipsesc cârnații, coastele afumate, slăninuță. Nu mai ține cont de buget ci se gândește doar la bucuria lor, mai ales că sunt departe de locul natal și tradițiile de aici.

Acest domn își aștepta soția care a intrat la magazin pentru ultimele cumpărturi. El a cumpărat carne pentru a pune în pachet copiilor plecați în străinătate, iar din pachet nu vor lipsi cele mai gustoase preparate. Spune că nu este sărbătoare importantă fără să nu trimită colete. Este și răsplătit cu daruri “din afară”.

Sunt și familii mai norocose care își vor petrece sărbătorile împreună. Este și cazul acestui pășcănean care spune că deja a început cumpărăturile pentru masa de Crăciun, iar de pe ea nu vor lipsi răciturile din curcan, de exemplu.

Cel târziu săptămâna viitoare se mai trimit pachet prin firmele de transport. Majoritatea coletelor sunt achitate de cei de la destinație, iar prețul pentru transport oscilează între 5 și 25 de euro, în funcție de greutate.

Anul trecut, din România au fost expediate, îndeosebi în Italia, Spania şi Franţa, nu mai puţin de 285.160 de pachete, ceea ce înseamnă cam 4.227 de tone.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow