More

  Mii de pachete alimentare de la Paşcani, pentru pelerinii de la Iaşi

  A început pelerinajul pentru cea mai mare sărbătoare a Iaşului şi din întreaga ţară: Sfânta Parascheva. Mii de oameni au mers deja şi s-au rugat la moaşte, însă este abia începutul. Asta deoarece, ultima zi de pelerinaj este luni, 15 octombrie. Protopopiatul Paşcani a pregătit câteva mii de porţii de mâncare şi ceai cald pentru credincioşii care stau la rând.

  Peste 4.500 de pachete alimentare vor pleca de la Paşcani pentru pelerinii care vor să se roage la moaştele Sfintei Parascheva, în această perioada. Protopopiatul din oraş împreună cu Biserica “Sfânta Vineri” vor să îi ajute pe credincioşii care vin din toate colţurile ţării. Vor primi mâncare şi ceai cald pentru a rezista temperaturilor scăzute în orele pe care le petrec în rând, până ajung la raclă.

  Cu sfaturi pentru această perioada vin şi poliţiştii de la Transporturi, pentru că foarte mulţi credincioşi vin la Iaşi cu trenul. Oamenii trebuie sa fie atenti la bagaje, in aglomeratie si sa nu adoarma in compartimente.

  Totodată, pelerinii trebuie să fie pregătiţi pentru mai multe ore de frig şi aşteptare. Să fie îmbrăcaţi bine şi odihniţi şi să nu ezite să ceară ajutorul autorităţilor. Site-ul Doxologia va oferă câteva sfaturi. Continuarea aici.

  Ieri a avut loc procesiunea de scoatere a moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva şi depunerea lor pe platoul din faţa Căminului preoţesc „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, pentru închinare. Peste 8.000 de credincioşi din toată ţara au venit la Iaşi. Anul acesta au fost aduse şi moaştele Sfintei Mari Mucenite Tecla, de la Mănăstirea Neamţ.

  Înalt Preasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a transmis un mesaj către toţi credincioşii şi nu numai, explicând “de ce aleargă oamenii spre sfinţii lui Dumnezeu”.

  Menţionăm că pelerinajul se va desfăşura pe mai multe zile, până luni, 15 octombrie, iar cei mai mulţi credincioşi sunt aşteptaţi sâmbătă,chiar de ziua Sfintei Parascheva. În această perioada, Iaşul devine cel mai mare loc de pelerinaj din ţară.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bătrân de 79 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet