20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Mii de mărțișoare tradiționale în centrul Pașcaniului

Mii de mărțișoare tradiționale în centrul Pașcaniului

Cusute manual, croșetate, împletite sau pictate, sute de mărțișoare făcute de pasionații de tradiții românești își expun marfa spre vânzare în această perioadă în holul Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Astăzi a avut loc deschiderea Târgului, iar cei prezenți cu marfă au primit diplome din partae conducerei instituției organizatoare.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Astăzi, 24 februarie, de Dragobete, la orele amiezii, 11:00, a avut loc deschiderea Târgului de mărțișoare tradiționale, la Pașcani. Directorul Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu”, Daniel Calistru a ținut să urmeze “bun venit” și „vânzare bună” celor 15 “meșteri” ce au făcut cele mai frumoase și originale mărțișoare, flori de hârtie, felicitări și bijuterii.

A urmat și momentul înmânării de diplome simbolice pentru cei care își vor petrece următoarele zile la acest târg. De pe listă nu au lipsit reprezentanții ATOR din Pașcani și comunele din împrejurimi, dar și meșteri de la Neamț sau suburbia Lunca a Municipiului.

Se pare că în acest an se poartă mărțișoarele cusute pe etamină. Acestă elevă reprezintă obiectele făcute de toți din grupa ei, de la ATOR Todirești și speră să fie și cumpărători.

De ce ar trebui să cumpăram mărțișoare făcute manual, ne răspunde acest bărbat care, din copilărie și-a dezvoltat pasiune într-o mică bucurie. “Aceste mărțișoare sunt făcute cu suflet. Sunt lucrate manual, în timp! E ceva frumos și mai ales se perpetuă tradiția.” spune Viorel Hatmanu.

Dacă vreți altceva și în număr limitat, această pășcăneancă vă oferă bijuterii – coliere, cercei și brățări. Prețurile nu sunt mari, pe lângă munca depusă de câteva ore pentru finalizarea unei dintre ele.

Tradițional rămâne șnurul alb – roșu, atât de apreciat de cetățeni. Semnificația culorilor duce direct la iubire și puritate, primăvară.

Târgul din incinta Casei de Cultură Pașcani va avea loc până pe 1 martie, în programul instituției de cultură. Prețurile pentru un mărțișor pornesc de la un leu și ajung până la câteva zeci de lei pentru un set de bijuterii lucrate manual.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow