9.4 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Mii de ieşeni, disperaţi din cauza certurilor de neînţeles dintre două instituţii publice. Comuna Al. I. Cuza a ramas fara medic

Migraţia halatelor albe loveşte cu duritate în judeţ. Aceasta, dar şi o dispută birocratică şi de orgolii între autorităţile locale şi cele medicale lasă fără medic de familie o comună cu nu mai puţin de 3.000 de oameni. Cetăţenii din comuna Alexandru Ioan Cuza nu au medic de aproape o săptămână, şi foarte probabil nu îl vor avea o bună perioadă. Asta după ce doctorul care i-a îngrijit în ultimii 16 ani a ales, în final, să lucreze în Franţa. Cu toate că specialistul a anunţat autorităţile locale că va pleca încă din martie, iar pe cele sanitare de o lună, conducerea comunei şi cea a CJAS nu au ajuns la un consens în vederea găsirii unui alt medic, spre binele pacienţilor.

„Dacă moare cineva, nu poate fi îngropat: nu are cine să elibereze certificat de deces“, spune primarul, care la un moment dat chiar a anunţat că îşi va da foc. Ce spun, în replică, oficialii CJAS?
În timp ce conducerea CJAS Iaşi a propus Primăriei „Al.I. Cuza“ să asigure, temporar, îngrijirea cetăţenilor cu sprijinul altui medic de familie aflat deja în contract cu „Casa“, conducerea primăriei nu a acceptat sub nicio formă un doctor provizoriu. Prin urmare, de pe 1 septembrie, oamenii din comună sunt lăsaţi „la mila Domnului“. Joi, 31 august, a fost ultima zi de serviciu în comuna Alexandru Ioan Cuza a dr. Geanina Niţă, medic de familie. Oamenii din comună au rămas de la începutul lunii septembrie fără un specialist care să le acorde îngrijirile medicale de care au nevoie. Cu toate că fostul medic de familie a anunţat primăria încă din luna martie că urmează să-şi încheie activitatea şi CJAS din luna iulie, cele două instituţii nu au găsit o soluţie în avantajul cetăţenilor. De ce? Greu de spus.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow