6.7 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Mii de ieşeni, disperaţi din cauza certurilor de neînţeles dintre două instituţii publice. Comuna Al. I. Cuza a ramas fara medic

Migraţia halatelor albe loveşte cu duritate în judeţ. Aceasta, dar şi o dispută birocratică şi de orgolii între autorităţile locale şi cele medicale lasă fără medic de familie o comună cu nu mai puţin de 3.000 de oameni. Cetăţenii din comuna Alexandru Ioan Cuza nu au medic de aproape o săptămână, şi foarte probabil nu îl vor avea o bună perioadă. Asta după ce doctorul care i-a îngrijit în ultimii 16 ani a ales, în final, să lucreze în Franţa. Cu toate că specialistul a anunţat autorităţile locale că va pleca încă din martie, iar pe cele sanitare de o lună, conducerea comunei şi cea a CJAS nu au ajuns la un consens în vederea găsirii unui alt medic, spre binele pacienţilor.

„Dacă moare cineva, nu poate fi îngropat: nu are cine să elibereze certificat de deces“, spune primarul, care la un moment dat chiar a anunţat că îşi va da foc. Ce spun, în replică, oficialii CJAS?
În timp ce conducerea CJAS Iaşi a propus Primăriei „Al.I. Cuza“ să asigure, temporar, îngrijirea cetăţenilor cu sprijinul altui medic de familie aflat deja în contract cu „Casa“, conducerea primăriei nu a acceptat sub nicio formă un doctor provizoriu. Prin urmare, de pe 1 septembrie, oamenii din comună sunt lăsaţi „la mila Domnului“. Joi, 31 august, a fost ultima zi de serviciu în comuna Alexandru Ioan Cuza a dr. Geanina Niţă, medic de familie. Oamenii din comună au rămas de la începutul lunii septembrie fără un specialist care să le acorde îngrijirile medicale de care au nevoie. Cu toate că fostul medic de familie a anunţat primăria încă din luna martie că urmează să-şi încheie activitatea şi CJAS din luna iulie, cele două instituţii nu au găsit o soluţie în avantajul cetăţenilor. De ce? Greu de spus.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI