More

  Mii de elevi ar putea face practica la firme de top

  Array

  Dupa ce viitorii absolventi de clasa a VIII-a se vor putea înscrie, din aceasta primavara, la nou-infiintatele scoli profesionale, acestia ar putea face practicala importante firme din judet, cum ar fi Antibiotice, sau societati din domeniul IT, confectii sau mecanic. Pana pe 21 februarie 2014, unitatile de învatamânt care vor avea clase de scoala profesionala stabilesc, împreuna cu operatorii economici sau institutiile publice partenere, daca vor organiza proba de preselectie a candidatilor. De asemenea, in învatamântul profesional, a carui durata a fost marita de la doi la trei ani si care va începe din clasa a IX-a în loc de X-a, se pot înscrie elevii care se afla în clasa a VIII-a si absolventii de clasa a VIII-a din seriile anterioare.

  Concret, în primul an, elevii vor face pregatire profesionala de baza într-un domeniu ales, iar în urmatorii doi ani vor face pregatire profesionala generala de specialitate într-o calificare profesionala. Elevii pot studia pentru maximum doua calificari profesionale, din acelasi domeniu. Numai în cazuri exceptionale, cu aprobarea Ministerului Educatiei Nationale, se poate organiza o formatiune de studiu si pentru doua calificari profesionale din domenii diferite de pregatire. De asemenea, invatamântul profesional cu durata de trei ani se organizeaza numai în unitatile de învatamânt care au contracte încheiate cu operatorii economici sau institutii publice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Adolescenta cu chip de înger din Pașcani, a plecat la ceruri. Nicoleta a îndoliat o comunitate întreagă

  Adolescenta cu chip de inger din Pascani pentru care a luptat o comunitate intreaga sa obtina o sansa in plus la viata, a pierdut...

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la sediul societatii II ABICULESEI I. DANUT, F22/1649/2012, CUI 30243664. Il declar nul!

  Pachetele medicale pentru 2021-2022, lansate în dezbatere. Ce servicii pot primi asigurații și neasigurații la sănătate

  Pachetele de servicii medicale de stat oferite atât persoanelor asigurate, dar şi celor neasigurate, pentru anii 2021-2022 au fost lansate în dezbatere publică de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp