16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Mii de credincioși la slujba de Înviere – VIDEO

Milioane de credincioși au ieșit din case la miezul nopții pentru a se ruga și a lua lumina adusă de la Ierusalim. Numai în Pașcani, cu o ora înainte de 12, sute de mii de persoane, de la bebeluși până la cei cu părul alb au umplut străzile din oraș. A ajutat și vremea. A fost cer senin și cald.

Bisericile au fost luate cu asalt de credincioși în noaptea de Înviere. La Capelă, acolo unde este și cimitirul Municipal, mii de oameni au venit sa primeasca Lumina si sa se bucure impreuna de vestea Invierii Mantuitorului Iisus Hristos. Cu lumânările în mână, cei prezenți au cântat, alături de soborul de preoți – Hristos a Înviat!

A urmat și cuvântul de învățătură, mesajul Patriarhul României, Daniel. “Sărbătoarea Sfintelor Paști ne cheamă să aducem prin rugăciune, prin cuvânt și faptă bună, lumina Învierii lui Hristos în sufletele copiilor orfani, ale bătrânilor singuri, ale bolnavilor neajutorați, ale familiilor îndoliate și întristate. Să nu uităm în rugăciunea și în iubirea noastră nici pe românii care se află printre străini, dar trăiesc cu dorul de țară, de cei dragi rămași acasă.”

Lumina Invierii a fost adusa tocmai de la Ierusalim, si in acest an, si a sosit la Pascani cu putin timp inainte de miezul noptii.

In noaptea de Inviere politistii au supravegheat cu atentie zonele din jurul bisericilor, iar pompierii au fost si ei la datorie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow