16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023
Array

Mii de buletine, căsătorii și nașteri la Pașcani, în 60 de zile

Mii de buletine, căsătorii și nașteri la Pașcani, în 60 de zile

 Două luni de foc pentru angajații de la Evidența Populației din Pașcani. Mii de cărți de identitate solicitate, căsătorii oficiate, certificate de naștere și de deces emise dar și alte documente importante de care aveau nevoie cetățenii au fost eliberate în lunile iulie, august. Șefa Serviciului spune că numărul căsătoriilor în aceste luni scad de la an la an, mulți orientându-se spre mai, iunie sau septembrie.

Ca în fiecare an, se știe că lunile iulie și august sunt pline pentru angajații ce lucrează în servicii. Așadar și la Servicul de evidență a persoanelor din Pașcani, funcționarii abia au mai făcut față solicitărilor venite din partea cetățenilor.

Conform datelor, numai în cele două luni s-au făcut aproape 3 mii de cărți de identitate, cu mult peste media obișnuită într-o lună.

De exemplu, în această sală au fost oficiate în lunile iulie și august peste o sută de căsătorii. Chiar dacă pare mult, reprezentanții Serviciului spun că numărul căsătoriilor în aceste luni scad de la an la an. De exemplu, vârful a fost atins în 2009 când la Pașcani s-au oficiat într-un singur week-end 24 de căsătorii.

Și pentru că acest Servciu emite și certificate de naștere s-au eliberat în cele 60 de zile 410 acte, iar numărul bebelușilor care s-au născut în iulie și august au fost de 150.

În tot acest timp au murit o sută de persoane, conform datelor înregistrate la Serviciul din Pașcani.

Pe lângă toate acestea, Serviciul din Pașcani a avut activitate și în ceeea ce privește eliberarea adeverințelor de celibat, a formularelor pentru străinătate dar și alte informații cu caracter particular.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow
Articolul precedent
Articolul următor