27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Mihail Sadoveanu – slujbă de pomenire la Pașcani

Mihail Sadoveanu – slujbă de pomenire la Pașcani

Mare sărbătoare pentru peste un milion de români care își sărbătoresc onomastica. În biserici au avut loc și slujbe de pomenire pentru cei plecați de lângă noi. Fiind luna noiembrie, lună în care s-a născut și marele scriitor Mihail Sadovenu, conducerea Casei de Cultură care îi poartă numele, împreună cu preotul Cristea au organizat o slujbă religioasă în memoria lui.

Și în acest an, al 45 –lea de când sunt organizate „Zilele Sadovenu”, la Pașcani a fost pregătit un moment de rugăciune pentru scriitorul născut la Pașcani. De această dată serviciul religios a avut loc la Biserica din Fântânele, acolo unde au participat câțiva cetățeni alături de conducerea Casei de Cultură. Preotul Dumitru Cristea a oficiat slujba de pomenire și a rostit câteva cuvinte despre prozator.

Dacă se obișnuia ca în această zi de sărbătoare să se meargă și la cimitirul de la Capela din Pașcani, acolo unde se află mormintele părinților lui Mihail Sadoveanu și a învătătorului Mihai Busuioc, în acest an s-a renunțat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Mihail Sadoveanu (n. 5 noiembrie 1880, Pașcani – d. 19 octombrie 1961, Vânători-Neamț) a fost un scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român. Este unul dintre cei mai importanți și prolifici prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea, având o carieră ce se întinde pe parcursul a cincizeci de ani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow