Marele scriitor Mihail Sadoveanu a fost comemorat la Pascani, fiind marcati astfel 58 de ani de cand acesta a plecat dintre noi. Slujba de pomenire a avut loc marți, 5 noiembrie, la Biserica “Sf. Ioan Botezătorul”. Activitatea este una dintre manifestarile organizate de Casa Municipala de Cultură și dedicate prozatorului .

La evenimentul religios au luat parte reprezentanti ai administratiei locale, directorul Casei Municipale de Cultura alaturi de angajati ai institutiei, preotul Ioan Gigi Daniel si preotul protopop Pavel Postolachi. Momentul religios a continuat în cimitirul de langa biserica “Inaltarea Domnului”, unde se află mormintele rudelor prozatorului.

Mihail Sadoveanu s-a născut  6 noiembrie 1880 la Pașcani. A trecut în neființă la Vânători-județul Neamț, la dată de  19 octombrie 1961. A fost scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român. Este unul dintre cei mai importanți și prolifici prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea, având o carieră ce se întinde pe parcursul a cincizeci de ani.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider