22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Mihaela Bilic: Cafeaua băută cu lapte ţine de foame 2-3 ore, ca o ciorbă

Nutriţionistul Mihaela Bilic: Cafeaua băută cu lapte ţine de foame 2-3 ore, precum o porţie de ciorbă. Iată de ce, mai exact!

„Cafeaua şi silueta. Da, cafeaua ajută la slăbit şi nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe“, spune nutriţionistul Mihaela Bilic.

Se cunoaşte efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezeşte. Şi nu doar pe noi, ci şi tubul digestiv – mai exact musculatura netedă din pereţii intestinului este contractată, fapt care duce la mişcări peristaltice, de progresie a conţinutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal şi previne constipaţia.

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mişcării, creşte rezistenţa la efort şi capacitatea de contracţie a muşchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanţelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic creşte performanţa sportivă şi mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

„Şi nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiţi un pic de senzaţia de foame. Orice substanţă cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanţi psihici) produce ca şi contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când eşti agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzaţii sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac şi ţine de foame 2-3 ore, precum o porţie de ciorbă“, a precizat Mihaela Bilic.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow