13.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Miei de vânzare la colţ de stradă, nu pe tarabe

Au aparut mieii la vanzare in pietele pascanene. Dar nu in spatiile amenajate special pentru comercializarea carnii, ci pe la colturi. Pentru a nu mai plati taxa pentru sacrificare la abatoarele specializate, crescatorii de animale au preferat sa isi vanda marfa la negru.
piata

Daca treceti prin pietele agroalimentare din cele doua zone din Pascani, oameni cu sacose grele va intreaba soptit daca doriti miel de Paste. Asta pentru ca animalele sunt sacrificate acasa dis-de-dimineata, transate si apoi aduse in pungi la vanzare.

In aceasta situatie este si o doamna dintr-o comuna de langa oras. Are doi miei, unul de 8 kg si unul de 6, pusi selectiv in doua pungi. Sta la marginea trotuarului si face oferte pentru trecatori.
Pretul este de 20 de lei pe kg, insa se poate negocia. Garanteaza ca au fost crescuti bio, cu ce se gaseste pe la tara, iar carnea este foarte sanatoasa.

Totusi exista si pericole daca alegeti sa cumparati miel de la astfel de vanzatori. Carnea buna se deosebeste prin mirosul intepator de oaie, grasimea este tare, uscata si sfaramicioasa. Totodata, culoarea este mai deschisa cu cat animalul e mai tanar si anume roz-rosu.

Mentionam ca taxele pentru sacrificarea acestora intr-un abator specializat ajung si pana la 100 de lei pentru un miel de 7-8 kg, cam cat costa el la vanzare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow