10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Micuţa Livia încearcă să învingă cancerul. Tatăl ei vitreg nu vrea să creadă că o pierde

Familia Liviei (foto), fetiţa din Sodomeni-Paşcani diagnosticată cu cancer Hodgkin, ur­mează să se prezinte cu minora luni la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca pentru a consulta un alt medic care ar putea să o ajute. Deo­camdată, tatăl vitreg al fetiţei aşteaptă decizia judecătoarească de încredinţare a tutelei, după care va începe demersurile pentru transplantul de celule stem, fără de care şansele de supra­vieţuire a minorei scad considerabil.

Tatăl Liviei a precizat că a fost de curând la Institutul Fundeni din Capitală şi a discutat cu medicii cazul Liviei, însă vrea să mai ceară o părere, dat fiind că medicii de acolo i-au spus că şansele copilei sunt limitate. „Luni plecăm spre Cluj pentru că ne-ar fi utilă încă o părere avizată, întrucât la ultima discuţie cu medicii bucureşteni am fost avertizat că şansele Liviei sunt reduse, deşi ea acum în aparenţă se simte bine“, a spus Ovidiu Archire, tatăl copilei.

Pentru ca Livia să se bucure de o viaţă normală, Fundaţia „Mereu Aproape“ a reuşit să strângă suma de 30.000 de euro pentru transplant. Livia şi fratele său au rămas fără mamă la începutul acestei luni, atunci când cea care i-a adus pe lume a murit din cauza unei ciroze hepatice a­vansate. Fetiţa de 9 ani diagnosticată cu Limfomul Hodgkin – cancer limfatic – în stadiul al IV-lea, şi Teo, un băiat în vârstă de 11 ani diagnosticat cu ADHD, au rămas să lupte cu bolile sprijiniţi doar de tatăl vitreg.

Înainte de a muri, mama copiilor primise vestea că îşi poate salva fiica dacă strânge banii pentru un autotransplant cu celule stem. Problema Liviei a fost descope­rită la un control banal, la cabinetul medical al şcolii. Atunci, medicul a depistat nişte noduli la nivelul gâtului, investigaţiile de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ demonstrând că micuţa suferă de Limfomul Hodgkin.

Sursa: Ziarul de Iași

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow