11.2 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

„Mic dejun cu miere” la Școala Topile

La Școala Gimnazială Topile a avut loc o nouă activitate din campania europeană intitulată „Micul dejun cu miere”. Evenimentul a fost organizat de Federația Asociațiilor Apicole din România, reprezentată local de Ioan Radu, în parteneriat cu Școala Gimnazială Topile.

Acţiunea face parte dintr-o campanie educaţională care are loc în întreaga Uniune Europeană şi care îşi propune conştientizarea copiilor asupra necesităţii unui stil de viaţă sănătos, ceea ce presupune si o alimentaţie sănătoasă.

În data de 17 noiembrie 2017, la nivelul întregii Uniuni Europene, organizaţii din sectorul apicol participă la o campanie educaţional – promoţională comună, pentru conştientizarea tineretului asupra necesităţii unui stil de viaţă sănătos, a importanţei albinei pentru mediu şi agricultură şi a produselor apicole pentru o alimentaţie sănătoasă. Această campanie, ajunsă deja la cea de-a 4-a ediţie, se desfăşoară în a treia vineri din luna noiembrie, fiind deja tradiţională sub denumirea de „Micul dejun cu miere”. Organizaţiile apicole din România aflate în coordonarea Federaţiei ROMAPIS, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Cooperativelor Apicole din România iau parte la această acţiune, trimiţând reprezentanţi în şcoli pentru a le vorbi copiilor despre albine şi miere. În dorinţa de a le face copiilor o zi cât mai dulce, aceştia vor fi invitaţi să deguste mierea de albină oferindu-le caserole cu miere poliflora românească, provenită direct de la apicultori precum şi câte un orar cu albinuţe.

Apicultorul Ioan Radu intenționează să deschidă un cerc apicol la Școala Topile, propunere ce a fost acceptată și de directorul școlii, Daniel Pintilie, care face demersuri pentru a primi aviz de la Inspectoratul Școlar Județen Iași.
La campania din acest an vor participa aproximativ 12.500 de copii, elevi şi preşcolari din 15 judeţe şi Municipiul Bucureşti.

Sursa

DE LA ACELAȘI AUTOR

Urșii polari ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol, din cauza încălzirii globale

După cum se știe, gheața arctică a scăzut constant în ultimii ani, de când s-a început monitorizarea...

Când se schimbă ora? Ora de iarnă este considerată cea standard

Este tot mai întuneric zilele aceastea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul...

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI