More

  „Metoda accidentul”, aplicata timp de trei zile in comuna Mogosesti Siret. „Doamne fereste, ce e in sat la noi?”

  Array

  O grupare periculoasa vrea sa foloseasca “metoda accidentul” pe scara larga: nu individual, ci la nivelul unui sat intreg.
  Oamenii din comuna Mogosesti Siret spun ca raufacatorii au casunat pe ei, de trei nopti la rand. Aproape toti satenii cu telefon fix au fost sunati, iar la capatul firului cineva le livreaza stratagema clasica. Le povesteste ca le este ruda, a avut un accident si are nevoie de bani. Multi, daca se poate!

  Alti complici se plimba apoi cu o masina prin localitate, pregatiti sa ridice sumele convenite, chiar de la poarta celor convinsi sa plateasca. O femeie de 80 de ani le-a cazut in plasa: le-a dat escrocilor 1.800 de euro si 1.000 de lei, toti banii pe care ii avea in casa. Apoi hotii au incercat sa gaseasca victime bune de plata, si la casa preotului.

  „Cand m-am dus la dansa, prindea perna asa in mana si zicea, nana mi-a luat toti banii”, povesteste o vecina. “A doua seara a incercat din nou a batut din poarta in poarta din nou, pana si la parinte la parohie?! Doamne fereste, ce e in sat la noi?”

  Oamenii cred ca doar cineva din sat le putea spune hotilor despre copiii batranilor ramasi singuri in case, vulnerabili in fata pungasilor. Altminteri, indivizii nu ar fi avut de unde sa stie detalii despre copiii plecati la munca in strainatate, care trimit regulat bani acasa.
  Continuarea pe stirileprotv.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI