16.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 25, 2021
Array

METEO Prognoza pe trei luni: ne aşteaptă o toamnă călduroasă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri prognoza meteo pentru cele trei luni de toamna. Potrivit estimărilor, vom avea parte de o toamnă călduroasă, în cea mai mare parte cu temperaturi peste cele normale ale perioadei.

De asemenea, vom avea parte de ploi în aproape toată ţara, cele mai multe cantităţi de averse înregistrându-se în nord. SEPTEMBRIE Temperaturile medii din luna septembrie se vor situa peste mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării. În nordul şi centrul ţării valorile termice se vor situa în jurul a 14-16 grade Celsius, iar în sudul şi vestul ţării se vor încadra între 18 şi 20 de grade. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, în sudul, centrul şi estul ţării se vor încadra între 40 şi 60 de litri pe metru pătrat, iar în nord vor cădea în jur de 60-100 de litri pe metru pătrat. OCTOMBRIE În a doua lună a toamnei, valorile termice vor fi în general apropiate de normele climatologice, posibil mai ridicate în sudul, sud-estul şi vestul ţării. Dacă media multianuală este de aproape 10 grade, în nordul ţării vom avea parte de 8 grade Celsius, iar în restul regiunilor vor fi valori de 10-12, chiar 14 grade pe litoral. Cantităţile lunare de precipitaţii vor depăşi, în general, mediile climatologice, exceptând sud-estul şi estul teritoriului, unde vor fi apropiate de normal. În estul şi local în sudul ţării cantităţile de precipitaţii vor fi cele mai mici (40 de litri pe metru pătrat), iar în local în nordul şi sud-vestul ţării vor cădea cele mai multe cantităţi de precipitaţii (60-80 de litri pe metru pătrat). În restul regiunilor, cantităţile de precipitaţii care vor cădea nu vor depăşi 40-60 de litri pe metru pătrat. NOIEMBRIE Temperaturile aerului vor fi apropiate de mediile multianuale, iar în sud şi sud-est sunt estimate valori peste cele normale. În nord şi local în centrul ţării vor fi valori ce vor ajunge chiar şi la zero grade Celsius, iar cel mai cald va fi în Dobrogea unde se vor înregistra valori de la 6 până la 10 grade. În restul regiunilor, temperaturile vor oscila de la 6 până la 2 grade Celsius. În centrul şi nord-estul ţării sunt posibile cantităţi de precipitaţii peste mediile climatologice, în timp ce în sud vor fi, în general, deficitare. În sudul şi estul ţării cantităţile de precipitaţii care vor cădea se vor fi în jur de 40 de litri pe metru pătrat, iar în nord-vest şi în vest vor cădea în jur de 60 de litri pe metru pătrat.

Citeste mai mult: adev.ro/ms8plo

DE LA ACELAȘI AUTOR

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

Mărturii dramatice. Valul 4 la Ambulanţă: 20 solicitări pe oră, zi şi noapte, la Iaşi

„Noi suntem cu mâinile goale, la fel ca soldaţii care merg la război şi care nu au...

DEPUTATUL VASILE TOMA, INTREBARI PENTRU PNL

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia! Domnule...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI