More

  Mesajul Mitropolitului Moldovei la slujba de sfintire a schitului de la Valea Seaca : “Rugati-va pentru ploaie!”

  Array

  Linistea Schitului, ce se afla in inima padurii de la Valea Seaca a fost astazi intrerupta pentru cateva ore de sutele de pascaneni, nemteni, ieseni, botoseneni etc, care au asistat la slujba de sfintire a acestui sfant lacas.

  De Schitul cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“ se ocupa parintele Paisie Cernamorit, egumenul Schitului Valea Seacă. Acesta alaturi de un sobor de preoti l-au intampinat pe IPS Teofan Mitropolitul Moldovei, cu flori si cantece.

  Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sintit Paraclisul „Acoperământul Maicii Domnului“ al Schitului Valea Seacă, din judeţul Iaşi, care aparţine de Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Iaşi. Paraclisul de vară, din aşezarea monahală ocrotită de Sfântul Ierarh Dosoftei şi Sfântul Pantelimon, a fost amenajat începând cu luna octombrie a anului 2011, prin implicarea arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor.

  Mitropolitul le-a cerut oamenilor sa vina mai aproape de credinta si îndeamnă ierarhii, clericii şi credincioşii ortodocşi să se roage pentru ploi liniştite, în această perioadă în care seceta afectează grav culturile agricole.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Biblioteca din Târgu Frumos se mută în sediu nou. Două etaje pentru instituția de cultură

  Biblioteca „Universul Cunoasterii” din Targu Frumos va avea un nou sediu. Decizia a fost luata in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local al orasului,...

  Pompierii au dat jos 200 kg de tencuială, ce era să cadă de pe pereții blocului PTTR din spatele Poștei Deal

  Pompierii pascaneni au fost chemati joi, 25 februarie a.c., de catre un cetatean care a observat ca la etajul patru al blocului PTTR din...

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “ Plafonarea salariilor din sistemul bugetar echilibrează financiar bugetul de anul acesta”.

  Ne aflăm în situația în care statul român consumă mai mult decât își permite. Problema lipsei banilor din bugetul statului e una de zeci de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp