18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Mesajul Mitropolitului Moldovei la slujba de sfintire a schitului de la Valea Seaca : “Rugati-va pentru ploaie!”

Linistea Schitului, ce se afla in inima padurii de la Valea Seaca a fost astazi intrerupta pentru cateva ore de sutele de pascaneni, nemteni, ieseni, botoseneni etc, care au asistat la slujba de sfintire a acestui sfant lacas.

De Schitul cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“ se ocupa parintele Paisie Cernamorit, egumenul Schitului Valea Seacă. Acesta alaturi de un sobor de preoti l-au intampinat pe IPS Teofan Mitropolitul Moldovei, cu flori si cantece.

Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sintit Paraclisul „Acoperământul Maicii Domnului“ al Schitului Valea Seacă, din judeţul Iaşi, care aparţine de Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Iaşi. Paraclisul de vară, din aşezarea monahală ocrotită de Sfântul Ierarh Dosoftei şi Sfântul Pantelimon, a fost amenajat începând cu luna octombrie a anului 2011, prin implicarea arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor.

Mitropolitul le-a cerut oamenilor sa vina mai aproape de credinta si îndeamnă ierarhii, clericii şi credincioşii ortodocşi să se roage pentru ploi liniştite, în această perioadă în care seceta afectează grav culturile agricole.

 

Alte articole