18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Mere gratuite pentru două instituții din Pașcani. Elevii primesc câte un sac

Două instituţii din Paşcani au primit tone de mere de la o societate din Vaslui. SC Mărul de aur SRL de la ferma pomicolă Crasna a donat un tir de mere către Spitalul Municipal de Urgenţă şi un liceu din municipiu.

Elevii Liceului Tehnologic “M. Busuioc” din Paşcani au primit, fiecare, câte un sac de 15 kg plin cu mere. Fructele necesare celor 861 de elevi au ajuns ieri în sala de sport a unităţii de învăţământ, iar astăzi părinţi au început să ridice merele, după tabele întocmite de cadrele didactice din şcoală. Cei care au doi copii la acelaşi liceu vor primi doi saci.

Pe lângă elevii liceului, vor beneficia de câte un sac de mere, fiecare, şi copii de la Grădiniţa nr. 6.

Părinţi sunt fericiţi de darul primit. Aceştia spun că cele 15 kg de mere asigura copiilor consumul de fructe pentru câteva luni. Alţii se gândesc deja la compot sau gem de mere.

O fetiţă de la grădiniţă ştie exact ce vrea să îi facă mama cu merele. Alexandra vrea să îi facă mami plăcintă cu mere, însă spune că va consuma fructele şi proaspete.

O altă instituţie care a primit mere de la societatea din Vaslui este Spitalul Municipal de Urgenţă Pașcani. Unitatea medicală a primit 9 tone de fructe care vor fi folosite pentru a face compot şi desert pentru pacienţi.

Merele au fost distribuite cu titlu gratuit prin APIA . În acest fel producătorii afectaţi de decizia Rusiei de a nu mai importa produse agroalimentare din Europa, primesc de la uniunea europeană compensaţii în bani, iar fructele şi legumele sunt donate către spitale sau şcoli.

SC Mărul de aur SRL din Vaslui a mai donat mere Spitalului Municipal de Urgență din Pașcani, în urmă cu doi ani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow