18.4 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Mediile elevilor ar putea fi încheiate cu doar două note la fiecare materie – proiect

Ministerul Educației vrea să modifice regulamentul de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar astfel încât mediile să poată fi încheiate cu doar două note la fiecare disciplină.

Ministerul Educației a publicat marți seara un proiect de modificare a Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prin care mediile ar putea fi încheiate cu doar două note la fiecare disciplină.

„În continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022”, arată un comunicat al ministerului.

Potrivit ordinului pus în dezbatere publică , „în anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două”.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole